2010. december 12., vasárnap

DECEMBER 12 – MI FOG EBBŐL KISÜLNI?

EZ MÁR AZ ŐRÜLET HATÁRA

A képen látható médiaführerina egyes lapok szerint pornólapot adott ki (szerkesztett?) még a rendszerváltás hajnalán. Ehhez képest nagyívű pályát futott be. Nekünk már akkor sem tetszettek zavaros megnyilatkozásai amikor Csótány uralma alatt mesélgetett a tévében. A mai napig is adós a Fidesz azzal a válasszal, hogy
mi keresnivalója van a pártoknak a sajtó és tömegtájékoztatás vezetésében?
Egy jogállamban A SAJTÓ VÉLEMÉNYEZŐ ÉS ELLENŐRZŐ SZEREPET TÖLT BE, tehát a pártok működését és disznóságait ellenőrzi. A fenti itézményeket kéne ellenőrizni, de ezeknek az élén nem pártoknak kéne lenni, hanem társadalmi ellenőrző testületeknek, amelyek képviselnék a magyar nemzet legfőbb érdekeit. Szó sem lehet jogállamról, amíg a pártoknak beleszólása van a sajtóügyekbe. Az államnak a törvénykezési joga csak addig lenne, hogy megszabnák az intézményi hátteret és keretet, amellyel biztosítanak a szabad nézetek és vélemények eljuttatását a tömegekhez. Az alábbi hír azért érdekes, mert Bölcs Salamon, néhai MDF-es főmufti azt nyilatkozta az új alkotmányról, hogy abban több fontos jogot meg sem említenének, mivel azokat külön törvényben szabályoznák majd. Most meg törvényalkotási jogot adnak egy belterjes párttestületnek. Ezt úgynevezik,  hogy: ÁLLAMPÁRT.
Új alkotmánymódosító javaslatot nyújtott be szombaton a Fidesz, amellyel beemelné az alaptörvénybe a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság feladatait és jogait. A javaslat szerint a médiahatóság elnöke rendeletalkotási jogot kapna, az általa kiadott rendeletek pedig a jövőben jogszabályoknak számítanának. (origo, részlet)