2010. december 27., hétfő

DECEMBER 27 - ZSIDÓTERROR A KULTÚRÁBAN

ROSSZABB A HELYZET MINT AMI KÁDÁR ALATT VOLT
A KISZ uralma alatt a zenészek, együttesek szabadon működhettek és fölléphettek, ha nem is volt mindnek lemezlehetősége, de a rádiók és tévék többségében magyar zenét adtak és a külföldi zenéből azt ami dallamos és élvezhető volt. Manapság magyar zenét sehol sem adnak. Arról nem is beszélve, hogy akkor az élő koncertek mindennaposak voltak, ma meg bujdokolva kell ezeket is előadni.  Videó: 1961 Ifipark



Teljes cenzúra a nemzeti rockzenére a rádiókban, TV-kben

A Jobbik szerint a rádiók "ízlés- és kultúrterrort" alkalmaznak a Hungarica együttessel, illetve más hasonlóan népszerű nemzeti rock zenekarokkal szemben. Sajnos arról nem lehet beszámolni, hogy a klezmert és a cigány mulatozós - dajdajozós zenebonákat is korlátoznák, vagy tiltanák az adók. Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő a Sziva Balázzsal, a Hungarica és a Romantikus Erőszak frontemberével hétfőn Budapesten tartott közös sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a közszolgálati és kereskedelmi médiumok a közérdek, illetve a piac igényei ellen is vétenek azzal, hogy csak az általuk kiválasztott zenekarokat engedik adásba. A politikus szerint nem állja meg a helyét kereskedelmi média gyakran hangoztatott érve, mely szerint a közönség igényeit szolgálják ki. Hiszen számos, általuk soha nem játszott nemzeti rock zenekar áll rendszeresen a lemez eladási listák élén. Lenhardt példaként a Hungarica zenekar „Nincs más föld, nincs más ég” című albumát említette, amely megjelenését követően egyből a Mahasz-lista élén startolkt, és hetekig az élmezőnyben maradt. A közszolgálati és kereskedelmi rádiók, illetve televíziók mégsem hajlandóak játszani az együttes dalait. A politikus úgy látja, hasonló helyzetben van a Kárpátia, a Romantikus Erőszak, és még számos más népszerű, de elhallgatott zenekar is. Az ellenzéki képviselő szerint a rádiók ezzel a Kádár-korszak "Három T" kultúrpolitikáját folytatják, vagyis - mint fogalmazott - a magyar médiában továbbra is léteznek elfogadott és tiltott előadók. A Jobbik ezért az általa meghirdetett "kulturális szabadságharc" révén is mindent megtesz, hogy például a nemzeti érzelmű zenekarok is méltó helyükre kerüljenek - közölte Lenhardt Balázs. A politikus kitért a múlt héten elfogadott médiatörvényre is, amelynek értelmében szerinte a hatalom elvárja az sajtótól öncenzúrát, s, ha ezt nem alkalmazzák magukkal szemben az újságírók, akkor a kizárólag fideszes delegáltakból álló Médiatestület alkalmaz velük szemben cenzúrát. Lenhardt emlékeztetett: a jogszabályban a kötelezően sugárzott magyar zeneszámok eredetileg rögzített 20%-os arányát a Jobbik nyomására emelték fel 35%-ra. A sajtótájékoztatón szintén résztvevő Sziva Balázs, a Hungarica és a Romantikus Erőszak együttes frontembere köszönetet mondott a Jobbiknak, amiért a párt elsőként emelte fel a szavát a hazaszeretetet és tartást közvetítő zenekarok védelmében. Hozzátette: a zenéjük iránti igényt jól mutatja, hogy együtteseik lemezei sorozatosan a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (Mahasz) eladási listájának élén szerepelnek. Lenhardt Balázs a Jobbik karácsonyi ajándékaként a sajtótájékoztatóról tudósító újságíróknak – akárcsak az parlamentben az országgyűlési képviselőknek – átnyújtotta a Hungarica „Balladák” című válogatáslemezét. (barikád alapján)


Tűrhetetlen az a bunkó zsidóterror, amit a tévékben és rádiókban művelnek a szerkesztők. Gyorsan hozzátesszük, hogy ezért a bűnözésért kizárólag az adók tulajdonosai és főszerkesztői a felelősek. Immár húsz éve folyik a magyarellenes terror, hiszen bármelyik adóra kapcsolunk csak a zsidó kletzmer moslék, világzene nevű nemzetközi szemét és cigány dajdajozás folyik, reggeltől estig. Magyar komolyzenét és magyar rockzenét sehol sem adnak! Persze egyetlen lap sem kérdezte meg ezeket az újbunkókat, hogy ez miért van így? Elég volt a kultúrterroristákból! A közszolgálati Petőfi adó pl. egész nap idegen moslékot ad és ezt az új adófőnök (képen, a Kormorán együttes vezetője, Koltay Gergely) sem akarja megváltoztatni.