2010. december 22., szerda

DECEMBER 22 – IZRAEL VÉDEKEZÉSRE KÉNYSZERÜLT

RAKÉTÁKKAL LÖVIK IZRAELT
Az izraeli védelmi tisztviselők szerint lézeres irányítású Kornet rakétákkal lövik őket, amelyet a Hamasz Irántól kapott. A Hezbollah gerilláit is támogatja Irán, mivel használt orosz gyártmányú Kornet rakétákkal lövik Izralt a Gázai övezetből, amelyet már 2006-os háborúban is használtak Izrael ellen, akkor több tucat izraeli tankot megsemmisítettek ezzel. Izrael katonai vezetője kedden kijelentette, hogy ezek a rakéták egy új mérföldkövet jelentenek a gázai fegyveresek számára, akik folyamatosan építették fel arzenáljukat. Előbb a házi készítésű rakétáktól eljutottak a mostani fenyegetőbb importált fegyverekig. (AP alapján)

Az Emeregggyyy rádió déli műsorában a beszédhibás izraeli tudósító eldadogta ezt a hírt, de annyira zavarosan, hogy semmit sem lehetett érteni belőle. Csak annyit, hogy valami gáz lehet Izrael védelmi rendszerében és keresik a megoldást. A fenti cikk elmondja, hogy a zsidók, most a határok mellé nagy fémtartályokat építenek, hogy azok fogják fel a becsapódó rakétákat. Most jön a poén. Izrael panaszt tett az ENSZ-nél hogy őket rakétákkal lövik és ez milyen csúnya dolog a palesztínok részéről. Arról nem szóltak, hogy 1948 óta ők miért nem tartják be a rájuk kiszabott ENSZ határozatokat. A cikk szerint az orosz Kornet rakéta 120 cm vastag páncélt is át tud törni és 5.5 km a hatótávolsága. 

CSODÁS IZRAELI MEGMENEKÜLÉS
Gabi Askenázi tábornok, az Izraeli Hadsereg vezérkari főnöke december 21-én, szerdán bejelentette: e hónap elején a Gázai övezetből első ízben lőttek ki izraeli tankra lézerirányítású Kornet AT-14 páncéltörő rakétát. A „Kornet” áttörte a tank falát, de nem robbant fel a harckocsi belsejében. Az orosz gyártmányú harmadik generációs rakétát a 2006 nyarán lejátszódott második libanoni háború során a Hezbollah vetette be izraeli harckocsik ellen, azoknak jelentékeny veszteséget okozva. A rakétákat az Egyiptom és a Gázai övezet határa alatt ásott alagutakon minden bizonnyal a Hamasz emberei csempészték be a Gázai övezetbe. A „Kornet” megjelenése a Gázai övezetben új stratégiai veszélyt jelent Izrael számára. Askenázi tábornok annak a véleményének adott hangot, hogy a Gázából izraeli célpontokra kilőtt rakéták elfogására kifejlesztett „Vaskupola” elhárító rendszer aligha adhat teljes választ a rövid hatótávolságú rakéták ellen. Elmondta még, hogy a helyzet a déli körzetben feszült és kilátás van a biztonsági helyzet súlyosbodására. (izraelihírlevel, részlet) Kép: Kornet, kézi páncéltörő rakéta
Eddig még minden izraeli hír arról szólt, hogy nekik sohasem okoztak veszteséget a palesztín támadások. Most is a tank nem robbant fel....Elhiggyük? A hírnek van egy fontos része. A Vaskupola rakétavédelmi ernyőt hatalmas amerikai pénzekkel telepítik Izraelbe, nem tudni hogy ez csak terv vagy már készen van? Már akkor megírtuk, hogy a kisebb rakéták ellen az semmit sem ér a védekezésben. A radarok elleni láthatatlan amerikai gépet is lelőtte egy magyar tiszt Szerbiában, 1995-ben.