2010. december 30., csütörtök

DECEMBER 30 – BOLIVIÁBAN ÚJABB JÓLÉTI DÖNTÉSEK

ERRŐL BEZZEG HALLGATNAK NÁLUNK
Morales elnök bejelentette, hogy a jövő évtől jelntős pénzzel javítják a gyermekes szülők sorsát és a nyugdíjasokét is, de ezt fokozatos módon vezetik be. Továbbá emelik a rendörök, katonák és a tanárok fizetését is, de a hivatalnokokét nem. A Boliviai Nemzeti Bank elnöke belejentette az ellenzéki zsidó hisztériára utalva, hogy nem fagyasztják be a bankbetéteket. Llorenti belügyminiszter felhívta az ellenzék figyelmét, hogy ne próbáljanak lázadásokat az utcákon szítani, mert ezeket letörik. (ABI alapján és kép)
MTI VISSZAVONTA A KORÁBBI HAZUGSÁGAIT
A RÓZSA- ÜGGYEL KAPCSOLATBAN
A cikk megjelenését követően "pletykaírásnak" minősítette, és elutasította a kiszivárogtatást a bolíviai kormány. Sacha Llorenti belügyminiszter (képen) egy csütörtöki La Paz-i sajtótájékoztatón kijelentette, hogy ezzel a verzióval kétségbe akarják vonni "a bolíviai szuverenitás és területi egység védőinek egyik fontos tettét". "Nincs kétség, hogy a terroristák fel akarták osztani a haza területét" - jelentette ki. A miniszter felhívta a figyelmet a táviratnak arra a kitételére, hogy az amerikai követség maga is elismerte: nem tudta megerősíteni vagy ellenőrizni a "híresztelések" igazságtartalmát. (MTI)
Jellemző az MTI jehudáira, hogy képesek voltak egy boliviai zsidó kacsahírt közreadni, miközben a fontos és valós hazai és külföldi híreket elhallgatják. Belénessy elvtárs ez bűnözés a javából!