2010. december 21., kedd

DECEMBER 21 – A MOCSOK MINDENÜTT MOCSOK

BOLIVIAI ÁL-ELLENZÉK TOVÁBB ERŐLKÖDIK
Ruben Costas, Santa Cruz tartomány kormányzója tagadja, hogy a bátyja részt vett volna a Rózsa-féle terrorbanda támogatásában, s őt magát pedig politikai üldözöttnek tekinti, azért, mert bírósági ügy elé fog nézni. Azért került Costas megint a bűnügyi hírekbe közel fél éve, mert az állam alelnökét terroristának nevezte és azzal vádolta meg, hogy a kábítószerkereskedelmet támogatta. Ezeket viszont semmivel sem tudta bizonyítani, hiába szólították föl erre, többször is. Ez a jelenség is ismerős Magyarországon. Itt is van egy magát törvények fölöttinek képzelő bűnbanda, akik főleg a sajtóban gengszterkednek és mással sem foglalkoznak, mint azzal, hogy a saját piszkukat és mocskukat hogyan tudnák a magyarokra rákenni. De ez a mocsok mind rájuk hullik vissza. Ezért idegesek és ezért örjöngenek mindenütt.
LÁZADÓ TARTOMÁNYOK
 VEZETŐI
A regionális hatóságok arra szólították fel a korrupcióban szereplőket, hogy bíróságon védjék meg magukat és ne meneküljenek el külföldre - mondta hétfőn az ügyvezető igazgatója annak az ügynökségnek, amely a szegénység fölszámolására alakult (ADEMAF), Juan Ramon Quintana (képen Morales elnökkel). Azt mondta, hogy a korábbi regionális hatóságok elől elmenekült Amerikába Cochabamba város egykori polgármestere és volt elnökjelöltje, Manfred Reyes Villa, aki ellen már 21 bűncselekmény elleni vád van folyamatbanokat, de úgy döntött, hogy Amerikába megy, hogy elkerülje az igazságszolgáltatást. Akinek nincs semmiféle félnivalója az védje meg magát a bíróságon és bizonyítsa be ártatlanságát. Közben az ellenzéki sajtó a haját tépte, azt állítva, hogy ezek a vádlottak egy állítólagos politikai üldözésben szenvednek. 2008-ban négy tartomány volt, amely engedetlenség szított és erőszakos cselekményekkel szerették volna megdönteni a Morales-rendszert és polgárháborút akarrtak kirobbantani az országban, ezek a tartományok: Santa Cruz, Beni, Pando és Tarija. Quintana azt mondta, hogy például Beni tartomány kormányzója az egyik legkorruptabb országban, Ernesto Suárezről van szó, aki még büntetlenül teszi a dolgát. Azt mondta, hogy ugyanez történt Tarija a kormányzójával is, akit most felfüggesztettek hivatalából és vádat emeltek ellene. Pando tartománynak meg Leopoldo Fernández volt a bűnözője, aki jelenleg bebörtönözve van a San Pedroban. Őmiatta öltek meg 2008 szeptemberében Porvenir városban többtucat indián parasztot. Ezek mind a kormányt akarták megbuktatni.
JAVASLATUNK A TÉVÉS SZÉDELGŐKNEK
Nálunk is azt kellene csinálni, mint Boliviában. Nem ilyen Balsai István, Budai Gyula és más tévés szédelgőkre van szükség, amit a HírTV szélhámosságai is követnek, amikor bohócmutatványokkal szórakoztatják a népet, s elmagyarázzák azt, hogy ezeket miért nem lehet elszámoltatni és megbüntetni. Boliviában ezt egyszerű eljárásssal oldják meg. Akiről bebizonyosodik a korrupció, azoknál zárolják a vagyonukat vagy elkobozzák és utána bíróság előtt bizonyítsák be, honnan és miből van a vagyon? Bizonyítsák be az ártatlanságukat. De csak számlákkal! Jóreggelt APEH!