2010. december 19., vasárnap

DECEMBER 19 - KORBÁCCSAL KELL KIVERNI A KÚFÁROKAT

ZSIDÓGETTÓVÁ ALAKÍTOTTÁK AZ MTA-T

November végén Pálinkás József, zsidó MTA elnök vezetése alatt kétnapos, magyarellenes gyűlöletműsort adtak, állami pénzből....Alább a programból. A tévékben nem mertek ebből a magyarellenes mocsokból mutatni semmit. Elsőként a magyar nyelvet törve beszélő Pálinkás elnököt kéne korbáccsal kiverni, egészen a gettóig rohanhatna, ahol biztosan befogadnák fajtársai.
Az MTA Kisebbségkutató Intézet a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából konferenciát rendez Hétköznapi nacionalizmus és nemzeti radikalizmus címmel. A konferencia szervezői az alábbi kérdésekre szeretnének különös figyelmet fordítani:
a magyar nacionalizmus szimbolikus és diszkurzív formái
a szolidaritás nyelve: a nacionalizmus közösségi és rituális formái
a kizárás nyelve: nacionalizmus és rasszizmus viszonya
nacionalista mozgalmak és radikális politikák
a tér nemzetiesítése és az autenticitás képzete
a magyarság mint márka – a nacionalizmust fenntartó piaci viszonyok
nacionalizmus és kultúripar (zene, irodalom, film)
nacionalizmus és élménytársadalom (turizmus, fesztiválok)
nacionalizmus és média, online újságok és közösségek
a magyar nacionalizmus globális és regionális összefüggései
- Kóczé Angéla: Nők a fronton: szimbolikus ellenállás a rasszista beszédmóddal szemben.
- Tamás Pál: Nemzeti populizmus és a rendszerváltás delegitimációja Magyarországon
- Tóth András – Grajczár István: A negyedik hullám. A jobboldali radikalizálódás Magyarországon
- Örkény Antal: Eltorzult magyar nemzeti identitás, zsákutcás magyar nemzetpolitika
- Oblath Márton: A "cigánybűnözés" és a "hazafiság" az online nemzeti radikalizmus diskurzusában
Azt hiszem még nemzeti radikálisnak sem kell lenni ahhoz az embernek, hogy felvetődjön a kérdés: Vajon egy ilyen magyargyalázó megmozdulás mitől tudományos? Mitől magyar? És legfőképp a saját szemen köpésünket miért kell nekünk finanszírozni, potom 8,5 millió forintért olyan közpénzből, amit az Akadémiának egyébként a magyarság kultúrájának kutatásra kellene fordítani? Azért arra kíváncsi lennék, hogy Pálinkás József (képen) narancsos MTA elnöknek mégis mi a véleménye az olyan mondatokról, mint amit Tamás Pál fogalmazott meg, miszerint „a magyar társadalom 33 százaléka aktív antiszemita. És akárhogy csűröm-csavarom csak 20 százalékos az anti-antiszemita, az antiszemitizmust keményen elutasítók aránya. Egyértelmű, hogy mindig több Magyarországon az antiszemita, mint az anti-antiszemita". Vagy mit gondol Tóth András gondolatairól, aki A szélsőséges jobboldal negyedik hulláma című ajvékolásában azt fejtegette, hogy a 90-es évek Haider-féle harmadik generációs populista, protest, bevándorló ellenes politikájához képest a Jobbik egy új generációt képvisel, amelynek titka, hogy Vona Gábor pártja a genetikus fasizmus jegyében egységesítette a dühöt és a gyűlöletet. A tudományos érvelés szerint ennek okát Vona Gábor egyéni sorsában és családi tragédiáiban kell keresnünk. (radicalpuzzle, részlet)