2010. december 25., szombat

DECEMBER 25 – HAZAI CIONSAJTÓ

KORBÁCCSAL KELL KIVERNI A SAJTÓBŰNÖZŐKET
A sajtóbűnözésnek számtalan ismérve van. Az egyik az, hogy sokkal több külföldi hírt közölnek nálunk (ezek többsége nekünk teljesen érdektelen), mint hazai hírt. Nekünk a hazai hírek lennének a legfontosabbak, pl. a Budaházyval és a politikai foglyokkal kapcsoltban, de róluk egyetlen sort sem olvasni még a neten sem, kivéve néhány nemzeti oldalt. Itt van ez Wikileaks-ügy. Ami számunkra teljesen érdektelen, de fölfújják. Az, hogy most mégis az amerikai katona ügyét közzétesszük ez azért van, mert Budaházynak 8 éves meghurcoltatása és megkínzása ennél ezerszer nagyon súlyú és horderejű téma. Amely nem jut el nemhogy a világsajtóba, de még Brüsszelig sem. Pedig nálunk aztán megsértenek minden jogot, amit egyébként az ENSZ fennen hirdet.

Egy amerikai újságíró David House meglátogatta Bradley Manning-et (képen) egy magas biztonsági szintű katonai börtönben, Quantico tengeri bázison, Virginiában, ahol szeptember óta tartják fogva - mondta az amerikai kapitány, aki megnézte ezt a "rongyost". Manning ügyvédje és egy másik újságíró megírta a fogvatartási körülményeit, amelyek "extrémek" és kegyetlen, embertelen bánásmódban részesül, de a Pentagon tagadta ezt. A tengerészgyalogság szóvivője azt mondta, ha Manningnak lesz tárgyalása, akár 50 év börtönbüntetésre is itélhetik. Azonban nem eddig még nem volt hivatalos vádemelés, most csak próbára van állítva. Ez egyfajta büntetési divat  a vizsgálat allat és az a célja, hogy  határozottan gyengüljön a mentális állapota a fogolynak - közölte az állami tulajdonú BBC. Manninget arra korlátozták, hogy a nap 23 órájába zárkába legyen és nem gyakorolhatja a médiához való hozzáférés jogát,  magyarázta a BBC.  Az őröknek öt percenként ellenőrizni kell őt, éjszaka is és azt is nézik, hogy  alszik-e a cellában -mondja az újságíró. Az amerikai katona panaszt tett az újságírónak, hogy a takarója nehéz és kényelmetlen, úgy érzi magát alatta mintha a szőnyeg lenne rajta. "Azt mondta, hogy gyakran felébred arra. hogy a szőnyeg égeti. A problémát súlyosbítja az a tény, hogy őneki úgy kell aludni mint egy bokszolónak - folytatta az újságíró.  Havonta kétszer lehet látogatni és a találkozókra olyan helyen kerül sor, egy olyan helyiségben, ahol a beszélgetést rögzítik az amerikai kormány számára. House azt mondja, hogy első alkalommal szeptemberben járt  Manning-nél és akkor úgy tünt, hogy szellemileg "éber" és fizikailag is úgy tûnt, hogy "nagyon jó egészségben van"  Az elmúlt hónapokban azt láttam, hogy az állapota romlik. Pszichikailag, most már gondot okoz neki lépést tartani néhány témával. Táskák vannak a szemei alatt és úgy tűnik, hogy nagyon gyenge - fűzte hozzá  House. Manfred Nowak, az ENSZ kínzásokkal foglalkozó különmegbízottja Genfben, úgy döntött, hogy megvizsgálja az állítólagos amerikai kínzásokat az amerikai katona ellen - erről az amerikai médiumok számoltak be korábban.  Az Egyesült Nemzetek Szervezete kérheti az Egyesült Államokat, hogy szüntessék be, ha  jogsértéseket találnak a katonával szemben. (presstv alapján és kép)
HAZAI SZEMSZÖGBŐL NÉZVE EZ AZ AMERIKAI ÜGY EGY KABARÉ
Bezzeg a hazai cionsajtó. Most ünnepek előtt Budaházyt meglátogatta egy parlamenti pártküldöttség, de erről egy fikarcnyi kép, hír, hang sem jutott el a közvéleményhez. Ide nem jönnek ENSZ ellenőrök. Itt nem vizsgálják pszihológusok, hogy Budaházy ugyan milyen lelki állapotban van. Ahhoz képest, hogy bizonyítékok nélkül tartják fogva közel két éve. Erről sem kérdezik meg a zsidó firkászok sem az ügyészséget, sem a rendőrséget, sem a börtönvezetést. Pusztuljon a cionista rendőrállam!