2011. január 10., hétfő

JANUÁR 10 - SENKI NEM TUD SEMMIT

ILLETÉKES ELVTÁRS SEM TUDJA

SZEGEDEN IS VÉDEKEZNEK
A CIGÁNYOK ELLEN

"Két főnél nagyobb kisebbségi csoport belépését rablótámadásnak tekintjük" - ezzel a felirattal ragasztott valaki egy matricát a posta szegedi központi épületének egyik bejáratára. A nyomaték kedvéért még egy pisztolyt is nyomtattak a felirat alá. Sokan észre sem vették a matricát, többen azonban felháborítónak tartják. A feliratot zöld matricára nyomtatták, a posta hirdetményei is hasonló színűek, ezért többen azt gondolták, a diszkriminatív, rasszista feliratot a Magyar Posta Zrt. hivatalosan tette ki a bejárati ajtóra. (HVG, részlet)
A cikk szerint rasszistának minősítették a matricát és nyomoznak a rendőrségen. Erről jut eszünkbe, hogy miért nincsenek a Magyar Postán a pénzfeladási ablakok mögött cigányok? Persze a bankokban sem láttunk még cigányokat...Micsoda rasszizmus!
Konrád György:
újfajta diktatúra tombol 
Újfajta diktatúra címmel közölte friss számában Konrád Györgynek a médiatörvényről szóló írását a Der Spiegel. "Médiatörvényről beszélünk, holott lényegében a sajtó és a kultúra szabadságának megfojtásáról van szó - folytatódik az írás. - Újfajta diktatúráról van szó. Újszerűsége abban áll, hogy megpróbál az Európai Unión belül létezni és hatni. (FN, részlet) Kép: az aggódó író