2011. január 30., vasárnap

JANUÁR 30 – EGYIPTOMBAN FOKOZÓDIK A HELYZET

MUBARAK ÉS A HADSEREG KÖZÖTT KENYÉRTÖRÉSRE KERÜL SOR           

Mubarak elnök összehívta a hadsereg vezetőit, de erről részleteket nem tudni, de mi előre jelezzük, hogy a hadsereg nem fog a népre lőni, ugyanis országos méretű a fölkelés és a tüntetők megszerveződtek, továbbá kijelentették, hogy készek meghalni, de ezt a rendszert nem akarják. A nép fogja eldönteni a helyzetet és nem az elnök vagy a hadsereg. A tömegek földühödtek nagyon, amikor megtudták, hogy USA fegyverekkel verik, lövik őket, amikor felfedezték a feliratokat ezeken "made in usa". Közben Irán vezetője ostorozta az egyiptomi elnököt és további jóslatokba ment, hogy miként fog átváltozni ezen térségek erőviszonyai.

SZUDÁN A 7-DIK LÁZADÓ ORSZÁG
A rendőrök, akikből több százat vezényeltek az utcákra, gumibotokkal ütlegelték a kormány lemondását követelő tüntetőket, és néhányat őrizetbe vettek közülük - közölte az egyik részvevő a Reuters brit hírügynökséggel. A rendfenntartók elállták a négy kartúmi egyetem bejáratát, s háromnál diákokat vertek meg és könnygázt is bevetettek szétoszlatásukra, miközben a fiatalok azt kiabálták, hogy "Készek vagyunk meghalni Szudánért!", illetve "Forradalom, forradalom a győzelemig!" Szudánban a tunéziai kormányellenes megmozdulásokat követően az Interneten keresztül szerveződtek ellenzéki csoportok, amelyek közül az Ifjúság a változásért nevűnek már több mint 15 ezer tagja van. "A szudáni nép nem hallgat tovább. Ideje, hogy semmiféle szabotázst nem tartalmazó békés demonstráción követeljük jogainkat és szerezzük meg azt, ami a miénk" - áll a csoportnak a Facebook közösségi hálózaton létrehozott oldalán. (MTI, részlet)
Szudán az egyik legzsarnokibb nyugatbarát rendszer, amelynek déli része ENSZ NÉPSZAVAZÁSSAL elszakadt és külön ország lesz!
A MAGYAROK MIKOR SZAVAZHATNAK SORSUKRÓL, HOGY MELYIK ORSZÁGHOZ AKARNAK TARTOZNI?
VALLÁSI
 VEZETŐ
HAZATÉRT 
Tunéziába hosszú számüzetés után hazatért a vallási vezető. (képen)