2011. július 3., vasárnap

JÚLIUS 3 – NAGY POFONT KAPTAK AZ ARGENTÍN ZSIDÓK

MORALES  ARGENTÍN KITÜNTETÉSE
Az Universidad Nacional de Cordoba egyetem rektora, Silvia Scotto Carolina elmagyarázta, hogy miért adtak a bolíviai elnöknek díszdoktori címet. (Doctor Honoris Causa.) Azért, mert egy olyan világpolitikai személyiségről van szó, aki az életét mások szolgálatának szentelte. Evo Morales elnök életét a nagyobb igazságosságnak, az emberi méltóságnak és a függetlenség megőrzésének szentelte Bolíviában és Latin-Amerikában. Hangsúlyozta, hogy Moreles irányítása alatt Bolívia a forradalmi tapasztalatok laboratóriumá vált, mivel a nép teljes felszabadítását tűzte ki célul. Megjegyezte még, hogy Bolíviában "az emberek a főszereplői a társadalmi küzdelmeknek és a keresik az igazságosságot, a méltóságot és a szuverenitást”, a nép boldogulása érdekében. "Ezek a példamutató vezetői tettek bátorságról, demokratikus közös célokról tanúskodnak, amelyek példát szolgáltatnak más Latin-Amerika-i ország számára is" - mondta a rektornő(ABI részlet és kép)
MORALES BEOLVASOTT A ZSIDÓKNAK
Beszédében Morales azt mondta, hogy évekkel ezelőtt az Egyesült Államok volt a felelős "a boliviai nép elnyomásáért" és ő ezért sürgette a "szakszervezeti harcot" a latin-amerikai országokban, az "imperializmus" ellen. Hétfőn a kormánypalotában Morales segítséget kért az Európai Uniótól, hogy újra amerikai nagykövetet kapjanak, mert "vissza akarják állítani a diplomáciai kapcsolatokat az Egyesült Államokkal”, amely 2008 óta megromlott. Olyan kapcsolatokat szeretnének Amerikával amely megszünteti a gyámkodást Bolivia felett és nincs megalázás, hanem ezt feltétel nélkül elfogadják. Azt üzente Amerikának, hogy a népük gondolkodik és különösen a  hátrányos megkülönböztetést sérelmezik, s ez ellen tenni fognak - mondta Morales. Még azt is mondta, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy megvédjék a függetlenségüket, a jó szervezéssel. Több mint egy órát beszélt, többek között arról is, hogy amikor a pályafutását mint szakszervezeti vezető kezdte a cocatermelő gazdák érdekében, majd amikor 2006-ban kormányra került, akkor elrendelte a szénhidrogén üzemek államosítását, a kizsákmányolása miatt. Az ünnepi esemény után találkozott argentin társadalmi szervezetekkel. Evo Morales látogatása miatt Argentínában a zsidó közösség felszólította a kormányt, hogy adjon "magyarázatot" arra, hogy tavaly májusban, amikor az iráni védelmi miniszter Ahmad Vahidi (iráni védelmi miniszter. A szerk.) Argentínába akart látogatni, akkor a kormány miért nem intézkedett ellene. Ez a kormány részéről bűnpártolás volt, mert 1994-ben Buenos Airesben bombát robbantottak a zsidók ellen, amikor 85 halott, köztük 6 bolíviai és több száz sebesült volt. Eközben Buenos Airesben polgári védelmi szervezetek egy petíciót küldtek a kormánynak, hogy Morales elnököt nyilvánítsák "persona non grata" -nak (nemkivánatos személynek. A szerk.) Argentínában az iráni miniszter miatt. Szükséges lenne további magyarázatot adni erről a kormánynak, mivel tudták, hogy ki jött látogatóba - mondta a küldöttség vezetője, az Argentin Izraeliek Szövetsége (CS) nevében, Ando Donzis. Az argentín zsidó szervezet vezetője, Guillermo Borger azt mondta a Jewish Agency for News-nak (AJN) (zsidó hírügynökség. A szerk.), hogy Morales még mindig nem kért találkozót a zsidó közösség felé és még mindig "elégedetlen" azzal a magyarázattal, amivel a boliviai külügyminisztérium igazolta Vahidi látogatását Bolíviában. (lostiempos, részlet és kép)
HÁTTÉR(Az ABI egy hosszú szöveget leközölt Moralestől, amelyben beolvasott az alattomos és hazug zsidó rágalmakra, miszerint ő nem köteles válaszolgatni ilyen aljas és hazug rágalmakra. Ez volt a lényege a hosszú szövegnek, amiben beolvasott a zsidó áskálódóknak és hazug lapcikkeknek. A zsidók fegyvere megint visszafelé sült el. Moralest a legnagyobb elismeréssel és kitüntetéssel fogadták Argentínában és szó sem esett a tárgyalásokon ezekről az aljas zsidó rágalmakról. A szerk.)
Kép: az argentínok a boliviai válogatottal vérre menő játékot folytattak, zöldben a boliviaiak, ABI kép