2011. július 19., kedd

JÚLIUS 19 – KÜLFÖLDI ESEMÉNYEK

ÚJABB ELNÖKJELÖLT AMERIKÁBAN
A fehér felsőbbrendűséget hirdető David Duke fontolgatja, hogy indulni fog a 2012-es amerikai elnökválasztáson. Úgy tűnik, hogy az önjelölt "fehér polgárjogi aktivista," úgy döntött, hogy bejárja az Egyesült Államokat, hátha tud elegendő támogatót szerezni, egy komoly kampánnyal. A The Daily Beast szerint 25 államban fog kampányolni. A Daily Beastben Eva Conant beszámol arról, hogy megdöbbentő számú "White Power" (Fehér Hatalom) jelöltjük van már nekik és David Duke csak az egyik közülük. A korábbi (és jelenlegi) neonácik, a Ku-Klux-Klan tagjai, az ÚJ-Konföderáció, és más képviselők közül kerülnek ki ezek a "fehér nacionalista" mozgalom tagjai, akik már készítik a papírmunkákat és a nyomtatott kampány kellékeit a kisebb és nagyobb irodáikban, rámutatva az emelkedő munkanélküliségre.


Arra, hogy négy éve egy afro-amerikai elnök az, aki megengedte a burjánzó illegális bevándorlást és egyre gyűlnek a bizonyítékok arra, hogy a fehér embernek kell megállítani ezt a kóros folyamatot.  (presstv, részlet, amelyet egy amerikai néger faji oldalról vettek át) Kép: Duke az iráni elnökkel, pár éve Magyarországon is járt könyveit bemutatni, nagy sikerrel


RASSZISTA RABBI

A hazai tévéhírekben elhallgatották ezt is.
Rövid időre előállított az izraeli rendőrség vasárnap egy vezető rabbit, aki a hatóságok gyanúja szerint "erőszakra és fajgyűlöletre" uszított, néhány nappal az után, hogy egy másik vallási vezető hasonló okból történt előállítása tüntetéseket váltott ki. Jaakov Joszef rabbit a reggeli imádságból hazatérőben tartóztatták fel izraeli rendőrök, és ismeretlen helyre szállították - közölte a rabbi fia az izraeli közszolgálati rádióval. A rendőrség megerősítette az előállítást, hozzátéve, hogy a rabbit egy óránál rövidebb ideig tartó kihallgatás után elengedték. Az izraeli rendőrség a múlt héten hétfőn hasonló gyanúval rövid időre már előállította Dov Liort, a ciszjordániai Hebron város zsidó közösségének és a Kirjat-Arba zsidó telepnek a rabbiját. Lior több száz híve és más szélsőjobboldali szimpatizánsok ezt követően a kolónián és Jeruzsálemben tüntetéseken tiltakoztak az intézkedés ellen. (MTI, részlet)
Beperlik az államot a chilei bányászok
A bányatársaság után az államot is beperlik a chilei bányászok, akik egy bányaomlás után hetven napra a föld alatt rekedtek. A bányászok fejenként 540 ezer dollárnak megfelelő kártérítést szeretnének kapni.A vájárok családtagjai korábban több millió dolláros kártérítési pert indítottak a bányatársaság ellen. Tizennégy bányász méltányossági nyugdíjat kért a chilei kormánytól. A chilei állam pedig a mentőakció csaknem húszmillió dolláros költségének megtérítéséért indított pert a bányatársaság ellen. (MTI, részlet)
VATIKÁNNAK GYŰLIK A BAJA

Szombaton kiadott állásfoglalásában a Vatikán törvénytelennek minősítette Joseph Huang Bingzhang fölszentelését. Ebből következően az illetőt "nem ismeri el püspöknek, s ezért ő nem jogosult a szóban forgó egyházmegye irányítására" - áll az állásfoglalásban. Ez egyúttal kifejezésre juttatta XVI. Benedek pápa sajnálkozását amiatt, ahogyan a kínai hatóságok bánnak a Vatikánhoz hű kínai katolikus hívőkkel. Bingzhang fölszentelésére annak ellenére került sor a Kvantung (Guangdong) tartományban lévő Santou (Shantou) egyházmegyében, hogy a Szentszék több ízben figyelmeztette: ne fogadja el a fölszentelést, mert az illető egyházmegyének már van saját, (a Vatikán által elismert) püspöke. Ezek után a pekingi hatóságok erővel kényszerítettek több, a Vatikánhoz lojális püspököt arra, hogy akaratuk ellenére vegyenek részt Bingzhang fölszentelésén. Az ázsiai ország katolikusainak egy része a Peking által támogatott hivatalos egyház tagja, a másik rész viszont a Szentszékhez lojális. Az előbbi közösségnek, amely semmilyen kapcsolatot nem tart fenn a Vatikánnal, mintegy ötmillió tagja van. A "földalatti" kínai katolikus egyház híveinek a számát tízmillióra becsülik. (MTI, részlet)
DEMJANJUK
A 91 éves öreget 28 ezer zsidó meggyilkolása után most újabb vádakkal tetézték meg. Most közel 5 ezer zsidó meggyilkolásával vádolják, amit állítólag Bergen-Belsenben „követett el". Ez a tábor köztudottan nem is munkatábor volt, hanem egyfajta gyűjtő és elosztó tábor. Nevetségesek az ilyen kitalált vádak. Eddig semmilyen holo-vádnál a zsidók érdemi bizonyítékokkal még soha nem álltak elő, hanem vagy  hamis tanúkat használtak vagy csak a hasukra ütve bemondtak valamit. Kép: megélhetési holoüzletelők Mauthausenban