2011. július 17., vasárnap

JÚLIUS 17 - VATIKÁNI SÖTÉTSÉG

A Vatikán most majdnem mindent bevall

A Vatikán jövőre nyilvánosságra hoz titkosított archívumában őrzött dokumentumai közül száz írást - jelentette be kedden sajtóértekezleten Tarcisio Bertone vatikáni államtitkár. A pápai állam "miniszterelnöke" közölte, hogy az archívum feltárul. Hivatalos személyiségek szerint olyan, eddig nem látott dokumentumok is nyilvánosságra kerülnek, amelyek elősegíthetik a Vatikán II. világháború idején játszott szerepének megértését. A vészkorszak pápájának, XII. Piusznak a tevékenysége ma is vitatott. Sokan azzal vádolják, hogy nem tett meg mindent, amit egy római katolikus egyházfő befolyásánál fogva megtehetett volna annak érekében, hogy megállítsák a zsidók üldözését. Sergio Pagano, az archívum vezetője azonban elmondta: a Vatikán által nyilvánosságra kerülő anyagok XII. Piusznak a háború idején játszott szerepéről nem leleplező jellegűek. Négy vagy öt dokumentumról van szó, köztük fényképekről, amelyek a háború és a náci koncentrációs táborok áldozatainak állítanak emléket. A Szentszék eddig nem engedett bepillantást a 400 éves titkosított archívumába. A dokumentumokat februártól szeptemberig lehet megtekinteni a római Capitolium Múzeumában. (MTI) Kép: II. János Pál pápa barátkozott a török gyilkosával a börtönében, a gyilkost azóta már kiengedték
A VATIKÁNT JERUZSÁLEMBŐL MOZGATJÁK Kép: a pápa kedvenc kirándulóhelye


Williamson püspök és a Vatikán konfliktusáról akkor szerzett tudomást a világ, amikor egy televíziós interjúban kijelentette, hogy a holokauszt gázkamrái sohasem léteztek és az elhalálozott zsidók létszáma 300.000 körülire tehető. No, ez a kijelentés kiverte a biztosítékot Kaifás pénzéhes népségénél és azonnal akcióba lendültek. A Vatikán a konfliktusait mindíg igyekezett homályba burkolni vagy teljesen agyonhallgatni. Érvényes volt ez a pedofíl papsereg ügyeire vagy más keresztény hitfelekezetek ügyes-bajos dolgaira egyaránt. Viszont széles nyilvánosságot biztosítottak az olyan ügyeknek, melyek Jeruzsálem parancsára lettek elindítva. Williamson püspök és csapata ez utóbbi kategóriába tartozik. A történtek igazolják, hogy a Vatikán és népes siserehada milyen alárendelt szerepet játszik a jeruzsálemi főrabbik hatalmával szemben. Akárhogy is volt a holokauszt nevű legenda története, de vérforraló gazemberség az, hogy az állandóan változó hazugságaik sorozatát rákényszerítik a világra szigorú büntetések és retorziók terhe mellett. Ez a Sátán munkája, a zsidó Sátáné. És ennek a nyomásnak enged a pápa és gyáva siserehada. (olvasónktól)
HA EGY PÜSPÖK ZSIDÓBÉRENC
AKKOR ALKALMAS PÁPÁNAK
XVI. Benedek pápa zavaros intézkedései egy meghasonlott lakáj tehetetlenségére hasonlítanak. XVI. Benedek valójában nem semmisítette meg a II. vatikáni zsinat anyagát, mert ehhez a húzáshoz össze kellene hívni egy másik zsinatot. A II. vatikáni zsinat kidolgozásában részt vett a pápa, akkor még mint Ratzinger kardinális, sőt mi több, ő hívta be a félzsidó lengyel Karol Wojtyla püspököt is, a kidolgozó csoportba. A két karrierista egyházi személynek bizonyítani kellett a jeruzsálemi főrabbik előtt, hogy alkalmasak a továbblépésre. Bizonyítottak, mert mindkettőből pápa lett. 1994-ben Ratzinger kardinális rendreutasította a németországi katolikusokat, mert fagyos hangnemben értékelték a II. vatikáni zsinat határozatait. Amikor Magyarországon Bulányi György szakadár pap kijelentette, hogy "Az Ószövetség nem Isten igéje" - Hanem a Sátáné -, akkor Ratzinger kardinális, mint a Hittani Kongregáció főnöke magához idézte Rómába és megfeddte, hogy "Veszélyes vizekre eveztél." A Hittani Kongregáció az egykori hirhedt inkvizíció mai modernizált változata. XVI. Benedek pápa németországi útja alkalmával elsőként rohant a zsinagógába, majd utána az ott felszedett tanácsokkal meglátogatta a muzulmán vezetőket és kiosztotta őket. A II. vatikáni zsinat anyaga nem Ex Katedra, tehát lehetne változtatni rajta, de nem merik. Az Ex Katedra pápai kinyilatkoztatások jobbára dogmatikus jellegüek, mint pl. 1854-ben IX. Pius tette Szűz Mária szűzen fogantatásáról, vagy 1950-ben XII. Pius által a Szűz Mária testi mennybemenetelét erősítették meg. Politikához kötődõ egyházi anyagot nem mernek Ex Katedra kijelenteni, mert abból hatalmas zűrzavarok keletkezhetnének. A pápai tévedhetetlenség dogmája meg egy nevetséges pojáca állítás. Ismerjük a történelemből, hogy mennyire voltak a pápák tévedhetetlenek. XVI. Benedek pápa nem tud a mai kor egyre zavarosabb kihívásainak eleget tenni és egyre tanácstalanabbul téblábol a zavaros latyakban. Nem tudja eldönteni, hogy hova kellene neki állni? A langyost pedig kiköpi az Isten! (tudósítónktól) Kép: a II. Vatikáni Zsinat könyvének az ismertetője:
XXIII. János pápa 1959. január 8-án jelentette be először, hogy zsinatot kíván egybehívni. Az új zsinat neve II. Vatikáni Zsinat lett, melynek szándéka az volt, hogy bemutassa az Egyház lényegét és egyetemes küldetését az egész világnak.A Zsinat 3 éve alatt született okmányokat összegyűjtve, bevezetőkkel és magyarázatokkal ellátva először 1975-ben adta ki a Szent István Társulat. 1995-ben, a Zsinat bezárásának 30. évfordulóján felmerült a szövegek pontosításának gondolata, s a revideált fordítás a 2000. év Nagy Jubileumának esztendejében került kiadásra. A könyvben a kiadó a szövegeket egybevetette a latin eredetivel, a dokumentumokat a keletkezés sorrendjébe állította, s kiegészítette egy bő fogalmi mutatóval, mely magában foglalja az Egyházi Törvénykönyvet, a Katolikus Egyház Katekizmusát és II. János Pál pápa írásos megnyilatkozásait.
(Ahogy magyarázzák a tartalmat, megint meghamisították az eredeti szövegeket! A szerk.)