2011. szeptember 3., szombat

SZEPTEMBER 3 – IZRAEL A BUZIK PARADICSOMA

ZSIDÓ RABBI MEGBOLONDULT
BUZIKAT ÉS LESZBIKUSOKAT PÁROZTATNA
Az alábbi épületes témát az AP hírügynökség tálalta. Köszönjük a hiteles tájékoztatást, amelyből megtudtuk, hogy Izrael a világ buzijainak a központja. „Világ buzijai egyesüljetek!” A cikk betegesen hosszú, csak a lényeget vettük ki belőle.

 Rabbi Arele Harel rendhagyó megoldást kínál az ortodox zsidó meleg férfiaknak, akik meg akarják tartani a hagyományos családot: ő nyilvántartja az ortodox leszbikusokat. A rabbi partnerkereső szolgáltatása, amely éppen most ment internetre, ellenséges kritikákkal találkozott. Ortodox zsidó rabbik azt mondják, hogy Harel ezzel sokat tesz, hogy ösztönözze a melegeket és leszbikusokat, hogy megpróbálja megváltoztatni a szexuális irányultságukat. "A fő törekvés az, hogy szülővé legyenek" - mondta Harel, aki 36 éves és a ciszjordániai Shilo településen él. " Harel szerint néhány melegnek megváltoztatható a szexuális irányultsága a terápiával és ragaszkodik ahhoz, hogy ez sokaknál sikerült. Az Amerikai Pszichológiai Társaság kijelentette, nincs szilárd bizonyíték arra, hogy ilyen változás előidézhető. Harel azt mondta, hogy már 12 pár jelentkezett nála és többnek volt gyereke is. Több mint 80 fő fejezte ki érdeklődését a partnerkereső szolgáltatása iránt.
A MEGBUGGYANT ZSIDÓ RECEPTJE
Harel azt állítja, hogy a meleg és leszbikus partnerek megtanulják szeretni egymást, ha gyerek érkezik közéjük. Harel rábízza a párokra a döntést arról, hogy bevallják-e a gyerekeknek a szexuális identitásukat. De azt javasolja, hogy előbb konzultáljanak erről egy profi szakemberrel. Ha házasok jelentkeznek nála, akkor mindketten 400 dollárt fizetnek Harel szolgáltatásáért. Izrael világi többsége nagymértékben magáévá tette a nyugati melegjogi mozgalmakat, amely oda vezetett, hogy hat városban, köztük New Yorkban már legalizálják az azonos neműek házasságát. Nincs meleg házasság Izraelben elsősorban azért, mert nincs polgári házasság és az összes esküvőt a zsidó rabbinátustól kell kérni, amely nem engedi a melegek házasságát, mert úgy vélik, hogy a homoszexualitás bűn és sérti a zsidó jogot.
SZODOMA ÉS GOMORA
A melegek elfogadása hivatalosan illegális, de egyes párok megkerülik a törvényt és béranyaságra van lehetőség az azonos nemű párok között. A partner szülő elfogadja a gyereket, a saját partnerétől. Vannak kampányok, hogy legyen polgári házasság, amely végül megnyithatja az utat a homoszexuális házasságokra, de ez Izraelben még távol van. Mégis Tel Avivot tartják az egyik legnagyobb meleg-barát városnak a világon. Az ortodox zsidók, a homoszexualitást általában utálatosnak tartják. Figyelmes zsidók kiközösítik a családjukból azt, akiről fölfedezik, hogy meleg és sokan választják azt, hogy elrejtsék a szexuális irányultságukat. Csak a liberálisabb zsidóság öleli fel a meleg párokat és még melegebb rabbikat. Az elmúlt években számos vallási meleg csoport alakult, akik csatlakoztak a meleg büszkeség felvonulásokhoz. (AP alapján részlet és kép)