2011. szeptember 14., szerda

SZEPTEMBER 14 - KÜLFÖLDI ESEMÉNYEK KÉPEKBEN

HATALMAS NYOMOR A DEMOKRÁCIA MINTAÁLLAMÁBAN
NEW YORK (CNN Money) - Bank of America hétfőn bejelentette, hogy azt tervezik, hogy megszüntetnek 30.000 munkahelyet  annak a tervnek a részeként,  hogy  5 milliárd dollárt megspóroljanak.
AFGANISZTÁN
A hazai hírekben épp hogy bemondták, de képeket nem mutattak arról, hogy a tálibok Kabulban fölrobbantották az amerikai követséget. AP képek









 






















ROMÁNOK LEFEKÜLDTEK AMERIKÁNAK
Ma a déli hírekben meglepő részletességgel ecsetelték azt, hogy a románok befogadják az amerikai RAKÉTÁKAT! Amerika jó tíz éve zongorázik a kommunista országok között, hogy melyik lesz az a hülye amelyik befogadja a NATO rakétákat? Először a lengyelekkel próbálkoztak, de azok azt mondták, hogy nyet. Utána a csehekkel kezdtek sokáig tárgyalni, azok is nyetet mondtak. Most aztán végre a románok befogadják az amerikai rakétákat. Persze a hír nem meglepő. Ugyanis két éve már az izraeliek hadgyakorlatot folytattak Romániában helikopterekkel és más eszközökkel. Mi már akkor tudtuk, hogy ennek a hátterében az van, hogy Amerikának és Izraelnek kell egy olyan ország, amely viszonylag közel van Iránhoz. Erre a románok teljesen megfelelnek, ideális állapot a rakéták számára. A hírben elmondták kerek perec, hogy Amerika a „lator” országnak (ezt a kifejezést használták!) Iránnak szánja a rakétákat, amelyeknek nem lesznek robbanó fejei, hanem csak pusztán nekimegy az iráni rakétának és megsemmisíti. Erre mondják azt, ahogy a Móricka elképzeli....Még azt is elmondták, hogy Románia déli részére telepítik ezeket, a románok nagy fenéknyalással fejezték ki készségüket Hillary Clintonnak, aki az üzletet megkötötte velük. A lényegről viszont hallgattak! Ezt Románia ingyen vállalja vagy pedig ez NATO „kötelessége”? Mi az előbbire gyanakszunk. Azt is elmondták, hogy ezek a rakéták mozgó helyről lesznek indítva. Kép: erdelyma

Mint már beszámoltunk róla, az Egyesült Államok ballisztikus rakéták megsemmisítésére alkalmas elfogórakéták telepítését és egy radarállomás üzembehelyezését tervezi az Olt megyei Deveselu községben jelenleg használaton kívül helyezett légi támaszponton. A költségeket az amerikai fél fedezi. Ellen Tauscher, a fegyverellenőrzéssel megbízott amerikai helyettes külügyi államtitkárt tegnap ismételten hangsúlyozta, hogy a rakéta-elhárító rendszer nem Oroszország ellen irányul. (Marosvásárhelyi Rádió, részlet, 2011 május)

Kép: Erdogan török miniszterelenök most már úgy pofozza Izraelt mint egy pofozógép. Már sokadszor jelenti ki, hogy a nyugat számára Izrael úgy viselkedik mint egy elkényeztetett gyerek. A törökök hangja még erősebb lett, miután Egyiptomban tárgyalt a katonai vezetéssel Erdogan, amiről később számolunk be, mert itthon elhallgatták ezt a hírt is.