2011. június 8., szerda

JÚNIUS 8 – AZ UBORKA-HÁBORÚ MÖGÖTTES DOLGAI

BRUSSELS (AP) — The EU farm commisssioner says he will offer more than €150 million ($219 million) in compensation to farmers hurt by the E. coli crisis.
SENKI SEM TUD SEMMIT?
Senki nem tud semmit és senki sem felelős semmiért. Ez lett a modern EU legújabb stratégiája, amely nem új találmány, csupán kezdik alkalmazni a kutyaszorítóba jutott gazdasági szakemberek és politikusok. Nagyon tudták, hogy honnan jött a mérgezett uborka, de hamar letettek róla, talán a tiltakozások miatt, vagy Oroszország erélyes blokádja után, miszerint semmi EU-ból származó zöldséget nem engedtek be az országba. Aztán átváltottak a csíráztatott babra, de ez sem álta meg a helyét. Aztán jött egy kis áthidaló motyogás és most nagy a csend az ügy körül. Huszonkét halott a fertőzés áldozata és senki sem tud semmit. Valaki elejtette a szót, hogy esetleg szándékos merényletről is lehet szó, de senkinek sem fájt a feje, hogy találgasson az esetleges mérgezők után. Pedig hát egyszerű lenne a dolog, amikor többszáz személy ugyanabban az étteremben vagy a környékén ugyanattól az ételtől betegedett meg. Itt nem nyomozói balfogásokról van szó, hanem félrevezető gazdasági háborúról. Megcsinálják a cirkuszt és utána annyit hazudnak, elferdítenek és elhallgatnak, amennyit csak bírnak. A magyarországi gengszterváltás alatt történt, hogy az ország jelentős húsvéti bárányt akart külföldre szállítani, de valakik hirtelen kitalálták, hogy Horvátországban száj és körömfájás ütötte fel a fejét és leállították a szállítást az EU csendőrei, aztán a húsvéti ünnepek után alig két hétre feloldották a tiltást. A termelők kénytelenek voltak a nyakukon maradt árút az önköltségi ár alatt továbbadni. A hülye is láthatta, hogy egy piszkos gazdasági háborút alkalmaztak ebben az esetben is. De maradjunk a németországi uborka-csíráztatott bab-tehéntrágya-ellenálló kórokozók, stb. variációnál. Mikor ezek a bűvészmutatványok nem jöttek be, akkor miért nem beszélnek egy esetleges merényletről? Valószínűleg azért nem, amiért máig sem találták meg az 1986-ban meggyilkolt svéd miniszterelnök Olaf Palme gyilkosait. A gyilkosság után a sok handabanda találgatások közepette valaki unta már a sok dumát és megkérdezett egy illetékes kormányszóvivőt: Ha kiderülne, hogy egy külföldi hatalom volt a megrendelő, akkor közölnék-e az illető ország nevét? A válasz egy határozott NEM volt. A nyomozást folytató rendőrkapitány televíziós interjúja alkalmából a kamera a könyvespolcára tévedt, ahol a sok könyv között ott virított egy palesztín szerző műve: Kicsoda Izrael címmel. Kapitányunk rövidesen lemondott, majd misztikus betegségben meghalt. A következő nyomozó tiszt pedig szép lassan lecsendesült észrevétlenül. A harcmodornak rengeteg fajtája van, de egyre aljasabbak lettek a módszerek. (olvasónktól)
Kiváncsiak leszünk, hogy az EU pénzekből a magyar termelők és kereskedők mennyi pénzt fognak kapni az EU-ból kártérítésként a „fertőzött” zöldségek miatt.