2011. június 26., vasárnap

JÚNIUS 26 – KÍNA MEGVETETTE LÁBÁT A CIONISTA GYARMATON

ORBÁN BOLHA PATTOGOTT
A KÍNAI TIGRIS ELŐTT

Ez az egész azt mutatja, hogy Orbán Viktor már a legkisebb lehetőségek után is kapkod. Egyes források szerint Kína egymilliárdos hitelt adott, a többi pedig befektetési lehetőség. Orbán szinte semmit sem kapott, csak egy kis haladékot, no meg a szokásos, rendkívül méltányosnak nevezhető udvariasságot Kínától. Ez a hihetetlen nagy sikersztori, amit megpróbálnak eladni. Az a komikus, hogy valóban siker, mert az, hogy további két hét haladékot kaptak (ennyire tolja ki ez a gazdasági összeomlás határidejét nagyjából), a totális katasztrófa árnyékában valóban sikernek nevezhető. Tehát másrészről Kína némi politikai előnyt is szerez azzal a főleg dollárban lévő devizatartalékával, amelynek egyre kisebb az értéke. Kínának hihetetlen mértékű dollártartalékai vannak, amelyeken amúgy sem fog tudni túladni, így nagy része értéktelenné fog válni. Az, hogy abből pár milliárdot átvált eurora és befekteti, a lényegen nem változtat. Azt is hozzá tehetjük, hogy ennek a látogatásnak semmiféle jelentősége nem lesz az EU-s kapcsolatokat tekintve. Az EU már most is halott, összeomlása talán csak hetek kérdése. Néhány év múlva az EU határait csak a határon belül lévő romok, temetetlen hullahegyek és a pestises nyomortelepek fogják kijelölni. Tehát ez leginkább ahhoz hasonló, amikor a haldokló reményért kapkod a halálos ágyán, a hozzá közeledő ember pedig kegyességből megtiszteli egy jóindulatú mosollyal, és egy pillanatra még a kezét is megfogja, amíg a halálos betegből el nem száll az élet. (jovonkinfo, részlet)

Orbán Viktor:  látja  Ven Csia-pao úr....! Arrafelé van a nyugat, mi meg itt vagyunk keleten....A Jövőnk.info helyzetértékelésénél a mi véleményünk még ennél is rosszabb. Mi is volt valójában ez a kínai látogatás? A megfejtés a 24 évben van, amit emlegettek a hírekben, hogy akkor járt utoljára nálunk kínai vezető. Igaz, hogy Csótány, az Öszödi Böszme udvarolt sokszor a kínai kommunistáknak, még cigány „művészek” -kel is akarták a magyar kultúrát Kínában bemutatni, de Csótánynak semmilyen próbálkozása nem sikerült, hogy valami hasznos üzletet kössenek a sárgákkal. Csótány alatt csak annyit tettek, hogy tízezerszámra engedék be a többségében bűnözésből élő kínai kereskedőket, hiszen ezeknél működnek a hamis számlák, csempészett árúk és a végén még adót sem fizetnek. Ezek a hordák alapozták meg a kínai nyomulást Magyarországon. A mostani látogatást a tavaszi udvarlás előzte meg, amikor Orbán és minisztere elkezdett Kínában kürülnézni, puhatolózni. A kínai vezetők nem hülyék, bár nálunk még mindig ezt hiszik, a politikai vezetők közül sokan. Ezek közé tartozik Orbán bolha is. Kínát Magyarországon – de általában máshol is – csak két dolog érdekli. Az üzlet és a gazdasági terjeszkedés, ami egyben politikai befolyást is jelent. Kína a Csótányi zsidókkal nem tárgyalt, mert látták kikkel van dolguk, ámbár Kína nagyon jól üzletel a zsidókkal is (lásd Orbán és társai), de Kínát ilyenkor is csak az üzlet érdekli. Orbán elszólta magát, amikor azt mondta hogy Kína „történelmi segítségnyújtást” adott. Kína nagyon is tisztában van Magyarország katasztrófális helyzetével és most tettek gesztusokat, aminek igen nagy ára lesz számunkra. Miközben Orbán meghirdette az államadósság elleni háborút és harcot, aközben most vettek fel Kínától egymilliárd eurós hítelt. Ami a jelenlegi katasztrófális államadósságot csak tovább növeli..

Kép: origo
Van még ennél szomorúbb összefüggése is a kínai villámlátogatásnak. Mégpedig az, hogy Kínában az iskolákban százmilliós kínai gyereknek sokkal jobban tanítják Petőfi verseit és életművét, mint nálunk. De sok más hasonlót is tudnánk még említeni. Az igaz, hogy Kína kommunista ország, ahol az elmúlt húsz évben kétszeresére emelkedett a párttagok száma. Jelenleg 80 milliós tagságú a kínai kommunista párt, de ez nem jelenti azt, hogy Kínában a nemzeti hagyományokat üldöznék és irtanák. Mint ahogy nálunk ezt teszik. Ezt miért nem említette Orbán?