2011. június 17., péntek

JÚNIUS 17 - KÜLFÖLDI ESEMÉNYEK KÉPEKBEN

CIBER-HÁBORÚ AMERIKAI HIVATALOK ELLEN
A HuffingtonPost jelentette, hogy az amerikai kormány foglalkozni kezd azokkal a netes támadásokkal, amiket a kormányzati hivatalok ellen követtek el. Egy mai hír. A Pentagon közelében letartóztattak egy gyanúsan viselkedő férfit. Az amerikai híreket óvatosan kell kezelni, mert ezek sokszor csak propagandák vagy megtévesztések, de ezek a netes támadások igazak, de hogy ezek mögött kik állnak? -erről hallgatnak.
KÍNA ELLOPTA A GOOGLE LEVELEZŐ ADATAIT

A hackereknek egyébként nem kevés okuk van a büszkeségre: az elmúlt hónapokban sikerült betörniük az amerikai hadsereg fő beszállítója, a Lockheed Martin számítógépeibe, rendkívüli felkészültségről tanúskodó támadást indítottak a Nemzetközi Valutaalap (IMF) rendszere ellen, és milliónyi felhasználói adatot szereztek meg a Sony-tól, a Goggle-től és a Citigrouptól is. Legtekintélyesebb áldozataikat azonban éppen legutóbb ejtették: feltörték a CIA és az amerikai szenátus rendszerét is. Hogy a kalózok mennyire kitartóak, azt ékesszólóan jelzi Keith Alexander, az amerikai hadsereg cyberparancsnokságának becslése: a tábornok közlése szerint csak a Pentagont óránként 250 ezer támadás éri. A tét ugyanis nem kicsi: a Pentagonnal szerződésben álló cégek évi 400 milliárd dollár értékben adnak el fegyvert vagy biztosítanak szolgáltatásokat az amerikai hadseregnek. Emiatt a védelmi minisztérium 2012-ben egy nagyszabású programot indít: 2012-re 130 millió dollárból elkészítik az Internet pontos mását. A Nemzeti Cyber Lőtér (National Cyber Range) művésznevű harcmezőn a támadások elhárítását és a hackervadászatot gyakorolják. (Ebben külön kihívást jelent majd a cloud computing – amikor a hacker nem is saját számítógépét, hanem az interneten lévő erőforrásokat használ a támadásra – elleni harc.) De fejlődni ezután is lesz hova: a nagy ellenoffenzívát félig elkerülve a hackerek máris új frontot nyitottak, az okostelefonok és a táblagépek ugyanis tízezerszám adják az új lehetőségeket az egyre célzottabb támadásokra. (nol, részlet)

Kép: Amerikát aggasztja, hogy egyre több katonájuk lesz öngyilkos






Kép: a hazai hírekben erről is hallgattak, hogy Izraelben a fővárostól északra, egy tengerparti városban, Netanya-ban egy "gázrobbanás" történt, aminek következtében 4-en meghaltak, sokan megsebesültek...,Al Jazeera képek. A hír azért is érdekes, mert erről a nagy robbanásról az AP semmilyen hírt, képet nem adott közre. Eddig.










Kép: a szaudi nők autót nem vezethetnek. Most Dubaiban nők tüntettek azért, hogy a szaudi nők is vezethessenek autót, de Szaud Arábiában is tüntettek már ezért














AFGANISZTÁNI MÉSZÁRSZÉK

Kép: a csatatér, amiről az AP adott képeket, itt lőttek le a tálibok egy amerikai helikoptert, ami lezuhant, de a katonák életben maradtak, ha sebesülten is

Kép: az egyik katona rózsafűzért szorongatott, a másik jajgatott a helikopter belsejében, ezeket nem mutatjuk