2011. június 11., szombat

JÚNIUS 11- KÜLFÖLDI ESEMÉNYEK RÖVIDEN

BOLIVIA
Humala perui elnök kijelentette, hogy támogatják Bolivia tengeri területének visszaadását. Morales elnök Argentinába látogatott, ahol az argentin elnökasszonnyal (képen) megnyitottak egy közös gázvezetéket, amelyen Bolivia szállít gázt Argentinának. A csővezeték teljes hossza 48 km, ebből 13 km Bolíviában és 35 km Argentínában lesz. A csővezeték a 32 hüvelyk átmérőjű. (ABI alapján és kép)
LECH WALESA BETEG
Napok óta kórházban vizsgálják a híres lengyel munkásvezért és államelnököt, az AP képe alapján. Erről nálunk semmilyen hír nem volt. Biztos a lengyel-magyar barátság okán....Jobbulást kivánunk a szabadságharcosnak!

Kép: zsidóterror Jeruzsálemben














Kép: Jézus korában is készülhetett volna a kép, a római kövek között

Kép: a római kövek között az izraeli banditák, AP
Kép: iraki ellenállás a megszállók ellen



Kép: Jordániában és hónapok óta tüntetnek a kormány és a korrupció ellen










Kép: a jemeni szabadságharcosok
 
Kép: az AP képén Robert Gates amerikai védelmi miniszter a véreskezű bahreini királlyal. Az iráni parlament elnöke kijelentette Indonéziában, a világ legnagyobb muzulmán országában, hogy Amerikának és a cionistáknak nem sikerült a muzulmán népeket összeugrasztani a sunnita és siita ágazat miatt...Ez éppen Bahreinben mutatkozik meg a legjobban, ahol a siita és sunnita lakosság együtt lázad a gyilkos rendszer ellen