2011. június 22., szerda

JÚNIUS 22 – IGÉRETES PERUI-BOLIVIAI KAPCSOLATOK

A KÉT ELNÖK NAGY TERVEKET FORGAT A FEJÉBEN
Ollanta Humala kedden La Pazban kijelentette, hogy "ugyanabból a magból" származik a boliviai és perui nép és felkérte bolíviai kollégáját Evo Moralest, hogy vegyen részt az ünnepélyes beiktatásán, július 28-án Limában. "Mi azonos eredetű, testvéri népek vagyunk, egy nép, amelyet csak a közigazgatási határ választ el több mint 200 éve, de ugyanaz a nemzetiségünk" - mondta a perui nacionalista vezér (ezt a kifejezést használták! A szerk.), amikor a közös nyilatkozatot aláírták Quemado-palotában, La Pazban. (ABI, részlet és kép)
MERÉSZ TERVEK KÉSZÜLNEK
MEGJEGYZÉS
Humala első fél éve nagy várakozást fog kiváltani a világ számos országában. Érdekes, hogy mielőtt beiktatnák a hivatalába akkor látogat az USA-ba. Magyarországról nézve ez jó ötletnek néz ki. Kiváncsian várjuk miket fog az Államokban mondani?
Ollanta Humala, azt mondta kedden, a zárt ajtók mögötti tárgyalások után, hogy arról álmodik, hogy egyszer majd egyesíteni kellene Bolíviát és Perut, úgy mint amikor még szövetségben voltak, 1836-1839 között. (hoybolivia, részlet)