2011. április 30., szombat

ÁPRILIS 30 - CIONISTÁK CIGÁNYÚTON

A FIDESZNEK KÉNE MUNKÁT ADNI A CIGÁNYOKNAK, DE A MAGYAROKNAK SEM JUT MUNKA, MIKÖZBEN 500 EZER BEJEGYZETT MUNKANÉLKÜLI VAN

Az alkalmi munkán és segélyeken élőkről semmilyen statisztika nincs, de a legenyhébb becslések szerint is ezek is lehetnek félmillióan.  A 8.2 millió felnőtt lakosból 5 milliót a 3.2 millió tart el. Ebből az 5 millióból ahogy láttuk 1 millió munkanélküli. De a 3.2 millió aktívan, munkahelyen dolgozók aránya is katasztrófális, hiszen ezeknek egy igen nagy százaláka minimálbéren éldegél. Ma már a középrétegeknek is gond a gyógyszer, a lakásrezsi, a közüzemi számlák. Könyvekről, utazásról ma már a legtöbben lemondtak. A továbbtanulást megint csak a gazdagok engedhetik meg maguknak és újra ott tartunk mint a 60-as években, hogy a gépkocsi fenntartása fényűzésnek számít. Ilyen körülmények között a közel 700 ezres cigányságot továbbra is eltartanni az államnak sem éri meg. A bűnözés mértéke soha nem volt olyan magas, mint most. És az Orbán-kormány azt szeretné elérni, hogy éljünk együtt a félmilliós bűnözőkkel, akiknek ez életformájuk. Miközben a magyarságtól az önvédelem jogát is el akarják venni, aközben a bűnözők szabadon használhatják fegyvereiket és nem kell attól sem rettegniük, hogy a rendőrök elkapják őket. Jó reggel Ovi Viktor. Ez a Balog Zoltán  (képen) nevű rosszpofájú papagáj meg csak a hülyeségeit ragozza....Lényeg a lényeg. A kormánynak semmilyen megoldása nincs a közbiztonság helyreállítására, olyan munkát sem tudnak adni, ami a szerény, de tisztességes megélhetéshez elég lenne.

Az előítéletek spirálja címmel a magyarországi romák helyzetéről közölt terjedelmes írást szombati számában a Süddeutsche Zeitung. A német liberális napilap Magyarországgal rendszeresen foglalkozó tudósítójának, Michael Franknak nyilatkozott Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára is. A cikkíró szerint az integráció Balog számára túl nagy szó, amire Balog úgy reagált, inkább arról van szó, hogy biztosítsák a különböző népcsoportok békés együttélését. Balog Zoltán azt mondta, büszke arra, hogy Magyarországon található a világ egyetlen roma gimnáziuma, a pécsi Gandhi gimnázium. "Ezeket a zavaros napokat azonban más hangok uralják" - írja Frank, aki szerint "egyenruhás nácik" vonulnak fel a roma falvakban, lőgyakorlatokat tartanak, és összeverekednek azokkal, akik nem ijednek meg tőlük. "Balog az Európai Unió romastratégiáján dolgozik" - írta a tudósító, hozzátve, hogy Európában 12-13 millió roma él. A Magyarországon élő romák száma körülbelül 700 ezer, és a cikk szerint minél keletebbre, vagy minél délebbre élnek, annál súlyosabb életkörülmények között. "A munkanélküliség, az egészségügyi ellátás, a lakásviszonyok, az oktatáshoz való hozzájutás sokhelyütt katasztrofális. Számos budapesti integrációs terv meghiúsult, néhány ugyanakkor sikeres volt. Ebből fakadóan Magyarország egy sor tapasztalattal szolgálhat a júliusig tartó európai uniós elnöksége idején" - írja Michael Frank. A cikk szerint bírálói azzal vádolják Magyarországot, hogy az európai romastratégiával az otthoni problémákat akarja a közösségre hárítani. A cikkíró szerint eddig még sehol nem sikerült megtalálni az integrációnak azt a koncepcióját, amely a cigányok számára lehetővé teszi életformájuk megőrzését, ugyanakkor megszünteti az azzal szembeni ellenszenvet. Frank szerint meglehetősen homályos az unió - még nem végleges - romastratégiájának az a része is, hogy 2020-ig el kell érni, hogy a többi népcsoporthoz hasonló helyzetbe kerüljenek a romák. A cikk szerint Balog a munkahelyek újraelosztásánál romakvótát követel, mégpedig úgy, hogy az semmilyen területen se legyen 25 százaléknál alacsonyabb. Balog szerint a köztudatban csak így érhető el a helyzet drámaiságának felismerése, a munkaadókat és a hatóságokat csakis így lehet kényszeríteni arra, hogy foglalkoztatottként a romákat egyáltalán számba vegyék, ugyanakkor a roma közösséget is csak így lehet kényszeríteni arra, hogy átgondolja saját képzettségét. "Ha ugyanis az említett kvótát a cigányok képzettségének hiánya miatt nem sikerül betölteni, akkor körükben is inkább kialakul annak belátása, hogy nem csupán ártatlan megkülönböztetettek, hanem őket is felelősség terheli a társadalmi beilleszkedésért" - olvasható a cikkben. (origo)