2011. április 14., csütörtök

ÁPRILIS 14 – NYAFOGÓK TOVÁBB NYAFOGNAK

EZEKNEK SEMMI SEM TETSZIK?
Miért nem kérdezték meg Tóásót, hogy mi a fenének ment Boliviába, egy fegyveres bandához? A Magyar Nemzet firkászának ezt kellett volna megkérdeznie, amit a mai napig sem tettek meg. Ehelyett mindenféle zöldségekkel kábítják a hazai olvasókat. Kép: Tóásó vádlott golyóálló mellényben
Kedden a bolíviai hatóságok – jogtalan módon – munkavállalási vízumot kértek számon az elméletileg nyilvános perre érkező nemzetközi megfigyelőktől, és ezek hiányában a négy brazil ügyvédet előbb idegenrendészeti állomásra vitték, majd kiutasították őket az országból. Az incidens után, a jelen lévő sajtó nyomásának engedelmeskedve az ügyészek megengedték azt, amire korábban nem adtak lehetőséget a védőügyvédeknek: végre betekinthettek az iratokba, így Tóásó Előd ügyvédje is megismerhette, mivel gyanúsítják védencét. A dossziéból első látásra is érthetetlen dolgok derültek ki: Tóásó Előd letartóztatása után például a dokumentumok szerint olyan magyar tolmács volt jelen a kihallgatásokon, akinek a nevét a bolíviai magyarok közül senki sem ismeri. A magyar külügyet nem érdekli Tóásó pere, pedig egy nyilatkozat alapján tavaly kiáltak Tóásó ügye melett persze ez is csak egy része lehetett a narancsos forradalmi népámításnak. (szentkoronaradio, részlet)
ÁLLAMOSÍTJÁK A BÁNYÁKAT BOLIVIÁBAN
Evo Morales elnök bejelentette az államosítást egyes bányák esetén. Egy rendeletet szerint május 1-jén fogják az egyes bányákat államosítani. (lostiempos részlet és kép)

ORBÁN VIKTOR FIGYELMÉBE
Ha Orbán államosítani szeretné a hazai maffiacégeket, akkor bátran forduljon szakmai tanácsokért Hugo Chavezhez és Evo Moraleshez, mert nekik már a kisújjukban van az, hogyan kell a bűnöző cégeket államosítani, amelyek az állam ellen cselekszenek és üzletelnek.