2011. február 10., csütörtök

FEBRUÁR 10 – FURCSA KÖZLEMÉNY

West Balkán-tragédia: két áldozat családjának közleménye

Szó szerint közöljük a két család sajtóközleményét:

2011. január 15. éjjelén a West Balkán nevű szórakozóhelyen történt események, és kislányaink, Kadosa Kinga és Csikós Emese tragikus halála után számos sajtóközlemény látott napvilágot. Sajnálatos módon a tragédia körülményeivel kapcsolatban olyan híresztelések is elterjedtek, amelyek kislányaink emlékét, valamint személy szerint a mi kegyeleti jogunkat is súlyosan sértik, és gyászunkban méltatlan és ok nélküli magyarázkodásra kényszerítenek. A belügyminiszter a tragédiát követő napon tartott sajtótájékoztatója óta állandó téma a sajtóban, hogy "a három áldozat egyikének vérében drogot találtak". Tisztában vagyunk azzal, hogy a sajtótól nem elvárható a rendőrségi, vagy a belügyminiszteri sajtótájékoztatón elhangzottak valóságtartalmának vizsgálata, de kislányaink emlékének tiszteletben tartása, és saját becsületünk megóvása megköveteli, hogy a valótlan híreszteléseknek gátat szabjunk. Szeretnénk tudatni, hogy a gyermekeink halálának okát vizsgáló orvos szakértő egyértelműen leszögezte: Kinga és Emese szervezetében nem volt drog és kislányaink alkoholt sem fogyasztottak. Szeretnénk emlékeztetni a sajtó minden munkatársát, hogy sem gyermekeink, sem mi magunk nem vagyunk közszereplők, nevünk és képmásunk közzététele kizárólag előzetes és kifejezett hozzájárulásunkkal lehetséges, így megkérjük önöket, hogy a jövőben szíveskedjenek ilyen felvételek készítése, és nyilvánosságra hozatala előtt ekként eljárni!
Kadosa Zoltán, Dr. Csermák Erika, Csikós Attila és Csikós Hajnalka, néhai Kadosa Kinga és Csikós Emese szülei (MTI/OS) (NOL)

EGYRE SÖTÉTEBB EZ AZ ÜGY

Tegnap óta lehetett olvasni ezt a hírt több oldalon, ami fölöttébb gyanús és elgondolkodtató, ami rávilágít a hazai mocsokrácia minden aljas jelenségére. Lassan egy hónapja megölnek három magyar lányt, amikor az első hírek és szemtanúk vallomásai "késelésről" szóltak. Aztán másnap és még jó egy hétig folytak a tömény hazudozások minden hírben, a hivatalosok részéről. Közben történt az is, hogy a TV2 műsorából kivágták két szereplő nyilatkozatának azt a részét, ami a lányok halálának körülményeiről szólt volna. Közben teljes titoktartás mellett január 31-én eltemették Kadosa Kingát, anélkül, hogy a közvélemény megtudta volna vagy látta volna az orvosszakértői véleményt és a fotókat a holttest külsérelmi nyomairól.  De a másik két lány temetéséről azóta is mély  hallgatás van. Nagyon feltételezhető az, hogy a másik két lányt is gyorsan eltemetik anélkül, hogy a holttestükön látható bizonyítékokat bárki is láthatta volna. A temetések után meg senki sem fogja tudni már bebizonyítani, hogyan ölték meg a három lányt. A két lánynak az iskolája is mélyen hallgat az ügyről. Úgy látszik az iskolát sem érdekli az, hogy mitől halt meg a két diákjuk...És akkor most három hét után idejön két szülőnek a közleménye, amit az MTI adott le. Miért vártak ezzel a nyilatkozattal három hétig? Hogy is van ez? A két áldozat szüleinek csak most jutott eszébe tudatni a nyilvánossággal, hogy a két kislány nem ivott és nem kábítószerezett. Ezt eddig is tudtuk. Mert a rendőrségi hazugságot egy percig sem hittük el. De miért nem szólnak a szülők gyermekeik halálának az okairól? A közvéleményt ez érdekelné igazán, a sok hivatalos hazugság után. Most is a szülők az orvosszakértő "véleményére" hivatkoznak, de nem tették nyilvánossá a halotti szakértői vélemény másolatát! A szülők arról sem beszélnek, hogy a  saját szemükkel látták-e közelről a saját gyermekeik holttestét? Készítettek-e róluk felvételt? Vagy az is lehet, hogy a szülőknek nem engedték meg azt, hogy saját gyemekük holttesteit megnézzék? Ez könnyen feltételezhető. Ez még inkább gyanússá teszi a három lány erőszakos halálát. Ha a szülők és ügyvédjük látták volna saját szemükkel a külsérelmi nyomokat (amiket a mentők is állítottak), akkor azonnal eloszlathattak volna minden találgatást és feltételezést, a három lány haláláról. De ez a kép még nem kerek, mert a harmadik kislány hozzátartozói is hallgatnak. Ugyan miféle védőügyvédek lehetnek azok, akik a három áldozatnál, a legfontosabb kérdésről még mindig hallgatnak. Mitől halt meg a három magyar lány? Ezt akarjuk megtudni, semmi mást. A magyar közvélemény nyevében. Mert itt felháborító, gyalázatos közügyről volt szó. Amíg hiteles fotókat nem látunk az áldozatokról, addig semmilyen közleménynek és nyilatkozatnak nem hiszünk, legyen az hivatalos vagy magánjellegű.

Kép : kétféle mentőszolgálat élesztgette az állítólag korábban megölt lányokat