2011. február 20., vasárnap

FEBRUÁR 20 - IRÁN - EGYIPTOM - IRÁN - EGYIPTOM

ÚJ HANGOK NÉMETORSZÁGBAN

Guido Westerwelle német (homoszexuális) külügyminsizter Iránban tárgyalt és sürgette a párbeszédet Iránnal az EU-nak és más országoknak, mert csak így tudják megoldani a közös, globális problémákat és csökkenteni kellene az Iránra nehezedő nyomást. (presstv alapján és kép). Történik ez akkor, amikor az iráni hatóságok börtön helyett szabadon engedtek két német újságírót, akik illegális működtek az országban, így most csak fejenként 50 ezer dollárt (nevetséges 10 millió Ft) kell fizetniük és elengedik őket. A túszejtők ennek százszorosát szokták kérni vagy többet. Tehát Irán nem vádolható nyerészkedéssel, mint ahogyan ezt az egyik hazai csahos lap ezt sugallta.   Kép: a német és iráni külügyminiszter
HÁTTÉR
Csak emlékeztetünk arra, hogy Merkel kancellár lépett föl először erőteljesen a multikulti cionista erőszak ellen. Aztán jött az, hogy kivonulnak Afganisztánból. És most jött a nagy pofon Amerikának, hogy nem a bojkottot erősítik Iránnal szemben, hanem a  jobb kapcsolatokat. Tehát az EU legerősebb állama ment ajánlatot tenni Iránba. Azért ez nem semmi. Ezért is elhallgatják nálunk.

EGYIPTOM 
Egyiptomban engedélyezték egy mérsékelt iszlamista párt működését
A tekintélyelvű Hoszni Mubarak egyiptomi elnök bukását követő politikai nyitás jeleként hivatalosan engedélyezte egy kairói bíróság egy olyan mérsékelt, iszlamista gyökerű politikai párt működését, amelyet az előző rendszer 15 évig törvényen kívül helyezett. A legfelsőbb közigazgatási bíróság szombati döntésével az al-Vaszat al-Dzsadíd (Új Közép) párt működésére adott felhatalmazást. Abu al-Ila Madi, a párt alapítója és több társa 1996-ban vált ki a Muzulmán Testvériség nevű - szintén betiltott, de megtűrt - konzervatív iszlamista mozgalomból, hogy új szervezetet alapítson, amely toleráns felfogásban hirdetné az iszlám hit tanait, és liberális elemekkel vegyítené azokat. (MTI, részlet)
Kép: az egyiptomi textilgyári munkások korábbi tüntetése és sztrájkja














Kép: Egyiptom pár nappal korábban

BAHREIN
Tegnap este a CNN egy hoszzú riportot adott a Bahreini uralkodó herceggel, aki egy fiatal ember és főleg a harci események okairól és elfajulásáról kérdezték a herceget. Egy hazai hírben bemondták, hogy Bahreinben a tüntetők követelték az amerikai tengerészeti hadi támaszpontok megszüntetését... Kép: ismeretlen tüntető
LIBÍA VALÓBAN DIKTATÚRA VOLT
Döbbenetes jelenség, hogy az Európához elég közel lévő országból semmilyen kép, hang, hír nem jut el a világba, mert Kadhafi minden hírcsapot elzárt. Azért ez nem semmi a XXI. században. Tegnap a CNN-t is egy tüntető csak telefonon tudta tájékoztatni és egy nagyon rossz minőségű mobil videót adtak le. Gyakorlatilag semmit nem lehet tudni arról, hogy valójában mi folyik Libiában? És csodálatos módon az emberi jogok nagy élharcosai (USA, ENSZ) meg sem nyikkanak erről, de a képmutató és hazug BBC is csak hallgat. Hát így állunk a híres jogokkal, amit a cionisták hirdetnek.