2011. február 22., kedd

FEBRUÁR 22 – IZRAEL KAPADOZIK MINDEN SZALMASZÁLBA

Megzavarták Martonyiék sajtótájékoztatóját

Brüsszelben egy Palesztinát éltető demonstráló zavarta meg Avigdor Lieberman izraeli és Martonyi János magyar külügyminiszter közös sajtótájékoztatóját. A férfit, aki a rendőrségre akarta kísérni az izraeli külügyminisztert, végül a rendőrök elvezették. Martonyi János az uniós külügyminiszterek tanácsának elnökeként sürgette a palesztin-izraeli megállapodást, amit szerinte az arab világban zajló drámai változások tesznek sürgetővé. Liberman arra kérte az uniós diplomatákat: gyakoroljanak nyomást a palesztinokra a tárgyalások felújítása érdekében. A palesztinok a megszállt területeken folytatott zsidó építkezések miatt vetettek véget a tárgyalásoknak. (hírTV)

Az EU sürgeti Izraelt, hogy folytassa a tárgyalásokat a palesztinokkal

A fentí címet nem mi adtuk, hanem az AP hírében ez szerepel, ahol kissé pontosabban adják elő a történteket, mint amit nálunk a jehudák közöltek. Kép: Lieberman és Martonyi

EZT A HÍRT IS ELHALLGATJÁK NÁLUNK

Martonyi János magyar külügyminiszter azt mondta: "Ezek az alapvető problémák. Ez a szívügyünk.” „Mindannyiunknak meg kell érteni, hogy az idő sürget." Azt mondta: "A drámai változások és a regionális instabilitás azt kivánja tőlünk, hogy előrelépést tegyünk a békefolyamatban és sürgősebb, mint valaha." Amikor Lieberman belépett a sajtószobába, Brüsszelben kedden, akkor egy azonosítatlan tiltakozó állt meg előtte és azt mondta, hogy tartóztassák le Liebermant és azt kiabálta, hogy Liebermant bíróság elé kell állítani, háborús bűnök miatt. A demonstrátort hamar kiterelték a sajtószobából, a biztonsági személyzet. A múlt héten a négy EU-tag az ENSZ Biztonsági Tanácsában - Franciaország, Nagy-Britannia, Portugália és Németország - támogatta a palesztin állásfoglalást, amely elítéli Izrael illegális telepeit. Washington megvétózta az intézkedést. (AP alapján és kép)
A cikkben Lieberman azt hazudta, hogy a palesztínoknak az a baja, hogy szegények és a Közel-Keleten is azért vannak lázadások mert szegények. A ravasz zsidó nem azt mondta, hogy elegük van az elnyomásból és a cionista terrorból. Az anyagi nyomor az csak ennek a következménye.