2011. január 18., kedd

JANUÁR 18 - HÍRZÁRLAT VAN A MAGYARGYILKOSSÁGOKRÓL

HOLOÜZLET HÍREK MEHETNEK
MAGYARGYILKOSSÁGI HÍREK LETILTVA
A CIONRÁDIÓ A SZÓRAKOZTATÓIPARRA TERELTE ÁT A TÉMÁT

Egy éve szervez bulikat a diszkó­tragédiában érintett, 21 éves újhartyáni Kecskés Tamás, ám az általa alapított Noise Life Production Kft.-t csak 2010 júniusában jegyezték be. A Nyugati téri Skálában két bérlő is a West Balkánhoz köthető, ezek együtt 34,5 millió forintos árbevételt értek el – tájékoztatott az Opten Kft. A szórakozóhely évtizede működik, a Skálába 2009-ben költözött. A West-Balkán Kft.-t 2001 tavaszán jegyezték be, tulajdonosa Arató Gábor és Szalontay Győző. A cégnek 2009-ben sóra és kenyérre is alig jutott: 657 ezer forint adózott eredményt ért el. A WB-Skála Kft.-t 2009 májusában alapította a PORT Data Kft. és a West-Balkán Kft. A WB-Skála Kft. 83 ezer forintos adózott eredményéből talán száraz kenyérre futhatta. A PORT Data Kft.-nek – amely egy Seychelles-szigeteken jegyzett offshore cég többségi tulajdonában van – 15 százalékos a részesedése a WB-Skálában. A cégben tag egy delaware-i vállalkozás és a Libri Kft. is. (HE)

Rendőrségi hírzárlat

Bár lapunk több, a tragédiával kapcsolatos információt is szeretett volna megtudni, a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva elhárította érdeklődésünket. Egyelőre az orvos szakértői jelentés részleteit sem hozzák nyilvánosságra. Hivatalosan mindössze annyit közöltek, hogy a halál oka nem hozható összefüggésbe késeléssel vagy szúrt sebbel. Közben azok jelentkezését kérték, akik a diszkótragédia idején a helyszínen bármilyen sérülést szenvedtek. Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány azt mondta, más sérültről nincs tudomásuk. Korábban a mentőszolgálat is arról tájékoztatott, hogy a három halálos áldozaton túl más sérültje nincs a történteknek. Vasárnap gyertyás megemlékezést tartottak a helyszínen. A megemlékezésről tizenöt embert állítottak elő, közülük tizenegy ellen szabálysértési eljárás indult garázdaság miatt. Pintér Sándor belügyminiszter közölte: többen a köznyugalom megzavarására használták fel a megemlékezést. (MH)
A "garázdaság" annyit jelent, hogy odakiabálták Orbánnak, hogy cigánygyilkosok voltak... Kép: az UTV webkamera felvétele 16-án éjszaka, amikor igen sok rendőrkocsi már ott volt, de a villamosok jártak