2011. augusztus 27., szombat

AUGUSZTUS 27 - CIONISTÁK VESZTETT HELYZETEI

IRÁN ÜZENETE A MUZULMÁNOKNAK

MINDEN MUZULMÁN KÖTELESSÉGE
MEGVÉDENI A PALESZTÍNOKAT
ÉS FÖLSZABADÍTANI JERUZSÁLEMET
A fenti hírt a PressTV jelentette.
Kép: az iráni elnök a hétvégén gyűlésen kijelentette, hogy Izraelnek, a terrorállamnak nincs helye a térségben...,AP kép
K  A  D  H  A  F I     M  E  N  E  K  Ü  L

A felkelők szerint Algériába tartanak Kadhafi páncélozott autói

Hat páncélozott Mercedesből álló gépkocsikonvoj kelt át a határon Líbiából Algériába - jelentette szombaton a líbiai felkelőkre hivatkozva a MENA egyiptomi hírügynökség. Az értesülést - amely azt sejteti, hogy Moammer Kadhafi elűzött líbiai vezető és fiai elmenekültek Líbiából - egyelőre nem erősítették meg független forrásból. "Feltételezzük, hogy az autókban magas rangú líbiai tisztségviselők ültek, lehet, hogy Kadhafi és fiai" - idézte az egyiptomi hírügynökség a líbiai felkelők egy neve elhallgatását kérő képviselőjét. Az illető a felkelők katonai tanácsának tagja a Líbiai nyugati részén. A beszámoló szerint a konvoj péntek délelőtt kelt át a határon az oázisnál egy olyan sivatagi nomád katonai alakulat parancsnokának a kíséretében, amely Kadhafi irányítása alatt állt. A Líbiát majdnem 42 éven át irányító ezredest azóta nem találják, hogy a felkelők hat napja bevonultak Tripoliba, és elfoglalták a város nagy részét. Algéria - amely egyszer sem követelte nyilvánosan, hogy Kadhafi távozzon a hatalomból - a héten közölte: nem ismeri el a líbiai felkelők vezető testületét, az Átmeneti Nemzeti Tanácsot (ÁNT) a szomszédos ország legitim képviselőjének, amíg az új vezetés határozottan nem kötelezi el magát amellett, hogy felveszi a harcot az al-Kaida nemzetközi terroristahálózattal Észak-Afrikában. (...) Az Afrikai Unió nem ismerte el a líbiai felkelők politikai szervét, az Átmeneti Nemzeti Tanácsot, mert a katonai helyzetet túl ingatagnak ítéli. Az 54 országot tömörítő Afrikai Unió békefenntartó műveletekkel foglalkozó testülete, a Béke és Biztonsági Tanács pénteken Addisz-Abebában tartott csúcsértekezletet, hogy áttekintse a líbiai helyzetet. A tanácskozáson elfogadott zárónyilatkozatban az Afrikai Unió olyan átmeneti kormány létrehozására szólított fel, amelyben minden érdekelt fél helyet kap. Ugyanakkor gondosan ügyeltek arra, hogy a szövegben ne említsék meg se az Átmeneti Nemzeti Tanácsot, se Moammer Kadhafi líbiai vezetőt és rendszerét. Jacob Zuma dél-afrikai elnök kijelentette, hogy Líbiában még harcok folynak, a helyzet kimenetele megjósolhatatlan, így "nincs kit elismerni legitim kormánynak".
(....) Menekülnek a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz lojális civilek Líbiából - tapasztalták az MTI Hírcentrum munkatársai pénteken a Líbiát és Tunéziát elválasztó határon. A helyszínen egy neve elhallgatását kérő helyi ENSZ-alkalmazott arról tájékoztatott, hogy a "kadhafista civilek" menekülnek az országból. Hozzátette, elsősorban azok hagyják el szülőhazájukat, akiknek van pénze újrakezdeni az életet a szomszédos államban. Ugyanakkor az MTI Hírcentrum tudósítói Tripoliba tartva, de még az európai repülőtereken sok olyan emberrel találkoztak, akik a forradalom sikeréről értesülve, hazaindultak egykor elhagyott otthonaikba. Az orvos, aki a teljes nevét nem akarta elárulni, azt mondta, hogy több száz egészségügyi szakember tart jelenleg is a líbiai főváros felé, de sokkal többre volna szükség a sebesültek ellátásához. A város nagy részét ugyan már a felkelők ellenőrzik, de a harcok során több százan sérültek meg - fűzte hozzá. (MTI, részlet)
Kép: Kadhafi főhadiszállásának részlete, kigégett autókkal
Kép: kórházakban otthagyott hullák
Kép: Kadhafi a cionista államok kedvence volt, de csak az olaj miatt, hogy milyen a rendszere, azzal nem törődtek
Kép: libiai fölkelők
Kép: piszkos kezek