2011. augusztus 24., szerda

AUGUSZTUS 24 – EGYIPTOMIAK ÜZENTEK NETANYAHUNAK

EGYIPTOMI SZÁMÍTÓGÉPESEK BEOLVASTAK
AZ IZRAELI TERRORÁLLAM VEZETŐJÉNEK
NETANYAHU-NAK
Egy egyiptomi hackernek sikerült vasárnap az izraeli miniszterelnöknek, Benjamin Netanyahunak föltörni a honlapját és elhelyezett egy képet, ahol az egyiptomi katonák a Sinai félszigeten magasba tartják az egyiptomi zászlót 1973. október 6,-án. A honlap föltörése néhány nappal azután történt, hogy az izraeli hadsereg lelőtt és megölt öt egyiptomi katonát, a határ túloldalán. Ekkor nyolc izraeli katona vesztette életét és 30 másik pedig megsebesült, amikor palesztin fegyveresek beszivárogtak Eilatba és tüzet nyitottak egy katonai buszra és járművekre. A hacker ezt írta Netanjahu oldalára:: "Anticionizmus". A hacker még ezt is üzente a zsidóknak: "Egyiptom a legnagyobb civilizáció a világon, amelyet több mint 7000 évvel ezelőtt hoztak létre, de a terrorista Izrael állam ellopta a palesztin földeket és megölte a gyermekeiket".
Kép: az Írnok szobra, a középbirodalom korából
A hacker még ezt is írta: "Tudod, hogy Izrael csak papíron alakult meg 1948-ban! Ott előtte Egyiptom épített vasutakat. Tudnod kell, hogy nem te vagy állam, nem  vagy más mint egy semmi"- majd hozzátette:"Tudom, hogy dühös leszel, ha látod ezt az üzenetet, de kérem, hogy ne emészd magad emiatt, csak azt akarom egészséges hangon elmondani, hogy mindenki láthassa, hogy a végén Izrael, mint egy terrorista állam eltűnik ". A hacker még föltett egy olyan képet is, ahol palesztin gyerek meghaltak egy izraeli légicsapás során Gázában. Majd ezt írta: "Azt tanácsolom, hogy Izrael maradjon távol Egyiptomtól, mert mi neked hasonló képet csinálunk, mint amin megölted  mi gyerekeinket."
Kép: egyiptomi pap szobra hiteles portré, Kr.e. IV.sz.

 A honlap aztán visszaállt ismét az eredeti állapotába, húsz perccel később, amikor letörölték a föltett képeket. Ehhez kapcsolódó hír, hogy számos egyiptomi hackernek sikerült már föltörni hivatalos izraeli oldalakat, mint pl. az izraeli rádió honlapját, hogy tiltakozzanak az öt egyiptomi katona megölése miatt, akit az izraeli hadsereg ölt meg. A hackerek magukat az egyiptomi  - kódszámok-  néven írták alá, majd ezt írták: "Egyiptom Mother of the World" (Egyiptom a világ ősanyja) és "A cionista entitást (létezést) meg kell ismernünk, de soha nem fogjuk elfelejteni, és soha nem felejtetjük el azt, hogy ez a szervezet az első számú ellenségünk". Szombaton hajnalban, egy fiatal egyiptomi férfinak sikerült megmászni a 15 emelet magas izraeli nagykövetség épületét Kairóban és levette az izraeli zászlót, majd a nagykövetség erkélyen kitűzte az egyiptomi zászlót. (bokranet, részlet és kép)