2011. augusztus 17., szerda

AUGUSZTUS 17 – BREIVIK MESÉI FOLYTATÁSOKBAN

A norvég mészáros legújabb meséje. Aki képes volt 1500 oldalas hazugságot írni, az képes lesz ezeregy mesét is elmondani. A történet nyúlik, mint a tészta...Ennyi hazugságot és nevetséges mesét még egy terroresetben sem mondtak el, viszont a gyilkolása az valságos tény volt.

BREIVIK EZEREGY MESÉJE
A norvégiai kettős merénylet tettese, Anders Behring Breivik elkészített egy második pokolgépet is, amely nagyobb volt, mint amit Oslo belvárosában felrobbantott - közölte szerdán este az NRK norvég köztelevízió. Az adó anonim katonai forrásokra hivatkozva jelentette, hogy az egy-másfél tonnás robbanó eszköz Breivik Oslótól 140 kilométerre északra lévő bérelt farmján volt, bevetésre előkészítve. Az Oslóban július 22-én felrobbantott szerkezet "csak" mintegy 850 kilogrammot nyomott a szakértők becslései szerint. A rendőrség nem kommentálta a tévében elhangzottakat. Július 27-én azonban már bejelentette, hogy robbanóanyagot talált és semmisített meg az elszigetelt tanyán, de nem részletezte, hogy mire bukkant, és milyen készültségi állapotban. Breivik hosszú időn át tervezett merényleteket, és több hete bérelte a tanyát azt állítván, hogy zöldséget akar termeszteni. Ezzel fedezte a műtrágyavásárlást, hogy ne kerüljön gyanúba. Az illetékes hatóságok kimutatása szerint május elején hat tonna olyan műtrágyát szállítottak neki, amely alkalmas robbanóanyag készítésére. (HVG, részlet)
A hazai hírekben hetekig úgy állították be Breiviket mint valami farmert, aki gazádlkodott, miközben ez a szélhámos terrorista soha életében nem dolgozott...