2011. augusztus 23., kedd

AUGUSZTUS 23 - KÜLFÖLDI HÍREK

IRÁN ELŐREJELZÉSEI
Az iráni hadsereg vezérkari főnökének helyettese (képen)  azt mondta a legutóbbi Anglia-i tüntetések kapcsán, hogy ehhez hasonló "szociális robbanások" más európai országokban bekövetkezhetnek a közeljövőben.
Az iráni elnök, Mahmoud Ahmadinejad azt mondta, hogy Irán katonai erejének az a célja, hogy megakadályozzák az agressziót és az igazságtalanságokat a térségben és elrettentő erőt mutassanak az ország védelmi politikájával.
IZRAEL
Az izraeli rezsimnek sokkot és a kétségbeesést okoz az, hogy az ENSZ elismeri az önálló palesztin államot szeptemberben - mondta a spanyol külügyminiszter.Tel Aviv hivatalosan tiltakozott hétfőn Trinidad Jimenez optimizmusa ellen. (presstv részlet és kép)
KADHAFIT NEM TALÁLJÁK SEHOL
 
Kép: Kadhafi szobrát rugdossák
A BBC videón mutatta, ahogy elfoglalják Kadhafi palotáját, ahol széttörték a törhető képeket és jelképeket. Közben Kadhafi meg jókat szórakozhat valamelyik titkos bunkerben vagy esetleg már külföldön lehet, de holléte valószínű, csak a közeli hetekben derül majd ki. Hacsak addig meg nem ölik, bár a felkelők vezérei kijelentették, hogy élve akarják elfogni. Kép: a BBC térképe Kadhafi központjáról

A SZERETETT VEZÉR MOSZKVÁBA ÉRKEZETT
Kim Jong Il, Észak-Korea "szeretett vezére" hosszas vonatozás után megérkezett Moszkvába, de hogy miről fognak tárgyalni az orosz cárral, még nem tudni. Útközben többször megállt a vezér és megnézett erőműveket és más létesítményeket is. Az észak-koreai vezető különvonata 17 kocsiból áll, amelyek többsége páncélozott. Intézkedéseket tettek, hogy a vonatot elrejtsék a radarok, az infravörös és hangfelderítő műszerek elől. A kocsik burkolatát stealth technológiával készült bevonat borítja. A vezér legutóbb Kínában volt, úgyhogy a cári udvarban erről is be fog számolni. Kép:AP