2011. augusztus 23., kedd

AUGUSZTUS 23 – KADHAFI BŰNEIT SZÁMOLJÁK

HEZBOLLAH

A libanoni Hezbollah szervezet felszólította a libiai felkelőket, hogy segítsék földeríteni egy harminc éve eltünt muzulmán pap meggyilkolásának körülményeit, akit Kadhafi tett el láb alól. (AP részlet és kép)
LIBIAI ÁTMENETI NEMZETI TANÁCS
Az Átmeneti Tanács szóvivője (képen) sajtóértekezleten felsorolta, hogy a felkelők és vezetőik között milyen vegyes társaság áll, de mindnek az a célja, hogy Kadhafi rendszerét megdöntsék és megszüntessék azt a diktatúrát ami eddig volt, ahol csak Kadhafi törzsének kedveztek. A cionrádió ma azzal foglalkozott bőven, hogy milyen rendszer lesz Kadhafi után? Vagy polgárháborút vagy igen nagy bajokat jósoltak, de minden attól függ, hogy mennyire lesz Libia érdekű az új vezetés. Sok aggasztó okot soroltak fel, pl. a fegyverek beszolgáltatását megtudják-e csinálni a harcok után, a gazdasági és társadalmi bajok, stb. A fő kérdés az lesz, hogy az új vezetés hogy fog viszonyulni az EU-hoz és Amerikához?   Kép:AP fenti képek
A mai hírek között a legjobb az volt, amit Nógrádi György, biztonságpolitikaiszakértő kottyantott ki, amolyan elejtett szólás volt ez. Kadhafi későbbi sorsát találgatták a tévében (ha életben marad). Nógrádi azt mondta, hogy Amerika és az EU retteg attól, hogy Kadhafit nemzetközi bíróság elé állítsák, mert akkor Kadhafi ki fog pakolni a nyugati kapcsolatainak a piszkos történetéről...Hát ez itt a lényeg kérem.