2011. november 7., hétfő

NOVEMBER 7 – OVIVIKI A BANKBŰNÖZŐKET VÉDI

Lentner Csaba: A svájci frank alapú hitel valójában fedezet nélküli hazárdjáté​k volt
A hitelezés, amit svájci frank alapúnak mondanak, valójában fedezet nélküli hazárdjáték volt. A bankok szerencsejátékot ûztek és rajtavesztettek. A rendszer bedõlésért elsõdlegesen õk a felelõsek!
Kérdés: -A deviza hitelek drámája szinte sorstragédia lett. Hogy jutottunk idáig?
Dr.Lentner: - Tisztázzunk valamit mindjárt az elején! Teljességgel téves és helytelen a szóban forgó probléma kör esetében deviza hitelrõl beszélni. Ez ugyanis nem az!
Kérdés: - Hanem mi?
Dr.Lentner:- Gigantikus átverés. A svájci jegybank legfrissebb adatai azt igazolják, hogy a külföldi Bankok Magyarországon mûködõ leány bankjai az általuk nyújtott hiteleket nem refinanszíroztatták frankkal, nem vettek föl valós bank közi frank hitelt, és nem bocsátottak ki frank alapú kötvényeket sem. A Svájci Nemzeti Bank pénz kibocsátása ugyanis nem növekedett olyan mértékben, amilyen mértékben szükséges lett volna ezen csere ügyletekhez. Egyszerûen nincs annyi frank a piacon, amennyi a frank alapúnak mondott hitelek fedezete kellene legyen....Az a hitelezés, amit svájci frank alapúnak mondanak, valójában fedezet nélküli hazárdjáték volt.
Kérdés: - Akkor mire alapozták a bankok ezeket a hiteleket?
Dr.Lentner :- Nagy valószínûséggel úgynevezett swap ügyletekre.... Meggyõzõdésem, hogy a szükséges átvilágítások olyan eredményeket hoznának, melyek alapjaiban megváltoztatnák az adósok szorongatott helyzetét, sok esetben akár büntetõjogi következményekkel is járhatnak a Bankok vonatkozásában. A rosszhiszemûség ugyanis nem gyõzõm hangsúlyozni, okkal vélelmezhetõ! Az ebbõl fakadó Banki veszteségeket pedig a pénzintézeteknek házon belül kell orvosolniuk, azt semmi szín alatt nem terhelhetik rá az Ügyfelekre, akik nem tudták, nem is tudhatták, hogy csapdába csalják õket! Tehát kedves átvert becsapott hitelesek robbant a bomba, mert nincs frank, nincs CHF, nincs árfolyam kockázat!"
A Fehér Kéményseprõk szakmai csoportjában is megfogalmazódik a cikk alapján a következõ kérdéssor:  
Felmerül a további kérdés a leírtak alapján, mely szerint a Fehér Kéményseprõk 2010 év elején kiadott felhívásaiban, nyilvánosságra hozott szakmai véleményében "Bankvezetõk becsapták a hitelt felvett adósokat" és az óta is hangoztatott deviza hitel csalás ügyében miért nem jártak el a nyomozó hatóságok és a kormány a bankvezetõk ellen? Miért áll még mindig a bankok mellé a kormány és miért védi az uzsorás bankvezetõket, ha a teljes magyar társadalmat ilyen rossz gazdasági helyzetbe hozták a fedezet nélküli hazárdjátékukkal? A kormány miért a teljes magyar lakossággal akarja kifizettetni a bankvezetõk által okozott több milliárdos kárt az adó forintokból? A Miniszterelnök és a Matolcsi Miniszter úr miért a bank vezetõkkel (Patai) tárgyal a megoldásról, ha a bankvezetõk büntetõügyi felelõssége is szóba jöhet? Ha tisztességtelenek voltak a bankvezetõk a hitelezés területén, akkor miért nem a szakmai hozzáértõkkel konzultál a kormány a valódi megoldás kidolgozásában? Miért azon személyekkel egyeztet, akik büntetõjogi felelõsséggel tartoznak a kialakult helyzetért, az egész társadalom el szegényesítéséért? A kormány miért nem a valódi és konkrét megoldáson dolgozik, melyet több alkalommal a kormány elé tártak a szakmai civil szervezetek mellett tevékenykedõ közgazdászok, jogászok?
A legfontosabb kérdés!
A bankvezetõk és a Bankszövetség minden tagja miért nincs még elõzetes letartóztatásban és a teljes vagyona zár alatt? Miért engedik még mindig tovább folytatni a magyar gazdaság tönkretételét és a teljes magyar társadalom kifosztását? Minek és hány halálesetnek (öngyilkosságnak) kell még történni ahhoz, hogy felnyíljon a kormány szeme és megtegye végre a szükséges büntetõjogi intézkedést a bankvezetõk ellen az anyagi és erkölcsi felelõsségre vonásukkal? Mire vár a kormány akkor, amikor több éve feltárt tisztességtelenül tevékenykedõ követeléskezelõk tevékenységét nem szüntette meg? Mire vár a kormány és miért nem vonja vissza a 12/2003. (I. 30.) kormányrendeletet, ami megengedi a mindenféle elnevezésû követeléskezelõ Kft részére a pénzbehajtási tevékenységet, jogosulatlan árveréseket, nagy értékû tulajdonszerzéseket? Miért hagyják, hogy a bankok, bankvezetõk összejátszanak e tisztességtelenül tevékenykedõ adósokat kifosztó, zaklató, sanyargató cégekkel? (feherkemeny, részlet)