2011. november 7., hétfő

NOVEMBER 7 – IZRAELBEN BECSAVARODTAK

ÍGY JÁR A LOPÓS TERRORÁLLAM
AZ ŐSI PALESZTÍNA TERÜLETÉN 
Az alábbi szöveget kérjük mély részvéttel olvasni és nem kuncogni, mert itt egy haldokló műállamot látunk a boncasztalon. És ezek akarják Iránt megtámadni? Kép: a Knesset, az izraeli parlament
Izraelben egy törvénytervezet akarnak csinálni Izrael önazonosságáról. A tervezet szerint Izrael a zsidó nép hazája, ahol a héber a hivatalos nyelv és az araboknak "különleges státuszt" adnak. Jelenleg mind a héber és az arab hivatalos nyelv Izraelben. Ezt a törvényjavaslatot két képviselő, Avi Dichter és Zeev Elkin adta be még augusztusban, de a baloldali és palesztin tagjai a Parlamentnek ezt "rasszistának" nevezték. A Knesszet tagja Mohammed Barakeh azt kérte a parlamenti hangszórón Reuven Rivlintől, hogy utasítsák el a törvényjavaslatot. Azonban Rivlin megtagadta Barakeh petícióját, mondván, hogy ő nem akadályozhatja meg a beadványt. A törvénytervezetet később még a jogi bizottságban megvitatják. (presstv és kép)
Csak a HírTV adta le röviden, hogy ma általános sztrájk volt Izraelben és nem sikerült a szakszervezeteknek megállapodniuk a kormánnyal.