2011. október 3., hétfő

OKTÓBER 3 – IZRAELI BOSSZÚ

HÁROM MECSETET GYÚJTOTTAK FÖL PALESZTÍNÁBAN
Közel kétezren gyűltek össze a Vöröskereszt nablúzi székháza előtt Ciszjordánia északi részén. A tiltakozók levelet küldtek a nemzetközi szervezetnek, amelyben annak segítségét kérték a szeptember 28-a óta éhségsztrájkoló rabok kiszabadítása érdekében. Több ezer Izraelben fogva tartott palesztin kezdett éhségsztrájkot szeptember 28-án, a börtönviszonyok ellen tiltakozva. A B'celem izraeli emberjogi szervezet szerint több mint ötezer - köztük 200 kiskorú - palesztin raboskodik a zsidó állam területén. (MTI, részlet)
A zsidók úgy gondolják, hogy legjobb védekezés a támadás. A hírek szerint palesztín területen, egy hónapon belül három mecsetet gyújtottak föl. A zsidó kormány „keresi” a tetteseket.
LIBIA-KADHAFI 
A PressTV délutáni híre szerint a fölkelők már Kadhafi otthonát ostromolták, ezt helyi orvosok jelentették, de részletekre nem tértek ki.
Az új líbiai hatalom fegyveresei a kikötőváros peremén elfoglalták azt a negyedet, ahol Moammer Kadhafi született. (MTI, részlet) A hírekben azt mondták, hogy addig nem lövik a várost, amíg a lakosok el nem menekülnek. Az Ideigelnes Nemzeti Tanács vezetője kijelentette, hogy Libiában az iszlám törvények fognak uralkodni. Kép: hirado
EGYIPTOM 
A PressTV jelentette, hogy Egyiptomban a közvélemény-kutatások szerint a lakosság 73 %-a ellenzi, hogy újra gázt adjanak Izraelnek.