2011. október 11., kedd

OKTÓBER 11 - MEGLÁTOGATJÁK A MILLIÁRDOSOKAT

A TÜNTETŐK CÉLPONTJAI A MILLIÁRDOS BANKÁROK
Az AP jelentette NEW YORK – ból. A Wall Streetet Elfoglaljuk Mozgalom újra bemelegedett és mintegy 50 letartóztatás volt Bostonban kedden. Az a tervük, hogy Manhattanbe mennek "menetelés a milliomosokhoz" címmel, ahol New York leggazdagabb lakosai vannak. Több száz egyetemista vonult végig Boston belvárosában hétfőn és gyűjtötte a közönséget, hogy olvassák el az "alapoktatásról” című tiltakozásukat. A tüntetők dühösek az oktatási rendszerre, mert ezek is a bankokat utánozzák. "Felelőtlen, érthetetlen és etikátlan a pénzügyi módszerük" ahogy a Wall Streeten is. A felvonulók azt tervezik, hogy ellátogatnak a News Corp. vezérigazgatójához, Rupert Murdochoz, a JP Morgan Chase vezérigazgatójához, Jamie Dimonhoz és az olajmágnás David Koch-hoz, többek között. Ehhez – szerintük - nem kell engedély, mert sétálva mennek egy keskeny oszlopban, így nem blokkolják le a járdákat Doug Forand szerint, aki a tiltakozás vezetője. Forand hivatkozott a költségvetési megszorításokra, amelyek érintik az iskolákat és időseket. Elitélte az állam ezen tervét. Követelte, hogy vessenek véget a "milliomosok" adómentességének és sürgette a törvényhozókat, hogy hozzanak ellenük törvényt. Arra a kérdésre, hogy úgy gondolja, hogy minden milliomos otthon lesz majd? - Forand azt válaszolta: "Ők nem közlik a menetrendek velem, de valószínűleg nem." Kedden több száz tüntető vonult át Alsó-Manhattanbe, ahol a Pénzügyi Központ van. A New York-i rendőrség már elköltött 1.900.000 dollárt a tüntetők miatt, elsősorban a túlóradíjra és a járőrözésre a Zuccotti Park közelébe, ahol több száz tüntető már táborozik néhány hete. Bár hideg idő van, de ők készek maradni hosszú távon is. Michael Bloomberg NY City polgármestere elrendelte a költségvetési megszorításokat. Hétfőn, amikor kérdezték a tüntetőkről a polgármestert az újságírók, hogy a tüntetők "kitartanak”, mit szól ehhez? "Ha megsértik a törvényeket, akkor azt fogjuk csinálni, amit ilyenkor kell.” a jogszabályok szerint. "A tüntetők azt mondják ők a "99 százalék miatt harcolnak", vagy a legtöbb amerikaiért, akik nem tartoznak a leggazdagabb 1 százalékhoz. A mozgalom vonzerőt nyert a szociális médiában és a tiltakozások több más városban is zajlottak országszerte. (AP részlet és kép)
EZT AZ ÚJ FEJLEMÉNYT IS ELHALLGATJÁK A HAZAI HÍREKBEN
Kép: a tüntetők táborhelye a Zuccotti park, ami a lerombolt WTC épületek közelében és a Wall Street-i bankok közelében van
Kép: a milliárdosok meglátogatása című tervük szövege
Kép: a hatóságokat és a sajtót nagyon zavarja, hogy a tüntetők java fiatalokból és a KÖZÉPOSZTÁLYBÓL KERÜL KI... a táblán "A juppi-söpredék meghalt"
















Kép: a tüntetők fő táborhelye a parkban, alábbi képek is itt készültek