2011. október 1., szombat

OKTÓBER 1 – KÜLFÖLDI FEJLEMÉNYEK

Török kutatóhajó megkezdte a kőolaj-kutatást a ciprusi talpazatnál
A Piri Reis török kutatóhajó megkezdte a kőolaj- és gázkészletek felkutatását a ciprusi talpazatnál. A hajó tegnap érkezett a kutatási színhelyre, ahol megkezdte a tengerfenék szeizmikus elemzését.  Törökország azt követően kezdte el a ciprusi talpazaton a kőolaj-és gázkészletek felkutatását, hogy a Ciprusi Köztársaság hozzálátott próbakút fúrásához. A Piri Reis hajó kivezénylése Ankara válaszlépése, miután Nicosia nem volt hajlandó leállítani a munkálatokat. Törökország követelte, hogy először a sziget közösségeinek egyesítéséről szóló kérdést oldják meg, és ezt követően kezdődjön el a talpazat közös kidolgozása. (ruvr.ru)
Ez is egy itthon elhallgatott hír. Korábban az AP jelentette, hogy az amerikaiak is fúrni kezdtek olaj után Cipruson, persze izraeli érdekből.
EZT IS ELHALLGATTÁK NÁLUNK
Az Egyesült Államok, az Európai Unió és az Egyesült Nemzetek Szervezete minden módon csalódottságának adott hangot Izrael arra irányuló döntéséről, hogy Kelet-Jeruzsálemben tovább folytatják a zsidó telepek építését. Az amerikai külügyminiszter Hillary Rodham Clinton azt mondta, hogy ez az izraeli bejelentés kontraproduktív, mivel hátráltatja az erőfeszítéseket, hogy újra közelkeleti béketárgyalások legyenek. Azt mondta, hogy Izrael és a palesztinok kerüljék a provokatív akciókat, és hogy a nemzetközi közvetítők segítségével kezdjék meg a kétoldalú tárgyalásokat. Kelet-Jeruzsálem sorsa a leginkább robbanásveszélyes kérdés az izraeli-palesztin konfliktusban. Jeruzsálem óvárosa az amely otthont ad érzékenységnek, hiszen itt zsidó, muzulmán és keresztény szent helyek vannak. Netanjahu (képen) azt mondta, hogy soha nem fog lemondani Kelet-Jeruzsálemről, amely Izraelnek a szerves része. A palesztin vezetés ígéretet tett arra, hogy nem fogadják el az izraeli álláspontot, mivel Kelet-Jeruzsálemet tekintik a palesztín állam fővárosának. Összesen körülbelül 200.000 zsidó él kelet-jeruzsálemben. Az itt lévő arab negyedekben is 250.000 palesztin él. (AP, részlet)
AMERIKA SAJÁT KOMMANDÓSAIT LEGYILKOLTA HOGY A TITKOK NE TUDÓDJANAK KI
EZT A HÍRT A TÉVÉKBEN ÉS RÁDIÓKBAN NEM KÖZÖLTÉK
Újabb tálib vezetővel végeztek Afganisztánban
A NATO vezette afganisztáni nemzetközi biztonsági erő (ISAF) csütörtökön bejelentette, hogy megölték azt a tálib parancsnokot, akinek irányításával a lázadók augusztusban Vardak tartományban lelőttek egy katonai helikoptert. A Chinook típusú helikopter utasai, harmincegy amerikai és hét afgán katona életét vesztette. Az ISAF közleménye szerint Kari Táhirral légicsapásban végeztek kedden Vardak tartományban, miután megbizonyosodtak róla, hogy civilek nem tartózkodnak a helyszínen. Az amerikai katonai helikoptert augusztus 6-án lőtték le, amikor a nemzetközi koalíciós erők az afgán hadsereggel közösen hadműveletet hajtottak végre a tálibok ellen Szajidabáád körzetben. A művelet célpontja a tálibok Tangi-völgyi vezetőjeként számon tartott Táhir volt. Az afganisztáni háború tízéves történetében az amerikaiak ezen a napon veszítették el a legtöbb emberüket. Az afgán kormány egyik tisztségviselője az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy az amerikai erőknek maga Kari Táhir állított csapdát egy megtévesztő információval, amely szerint tálib vezetők fontos tanácskozást tartanak Szajidabáád közelében. Az augusztusi baleset után nem sokkal az Afganisztánban állomásozó amerikai hadsereg azt állította, hogy légicsapásban végeztek a helikopter pusztulásáért felelős parancsnokkal, amit a tálibok akkor rögtön cáfoltak. A NATO idén több mint 40 műveletet hajtottak végre Szajidabáádban, 35 lázadót öltek meg és több mint 80 személyt vettek őrizetbe. (MTI)
Kép: jobbra Oszama Bin Laden, balra Al-Zawahiri a jelenleg is élő helyettese Oszamának, aki állítólag Egyiptomban lakik
Az MTI elhallgatja a hír fontosságát és lényegét. Az amerikaiak itt egy mesét találtak ki. Valójában azt a Chinook helikoptert nem a "lázadók" lőtték le, amelyen utazott a 22 amerikai SEAL kommandós, hanem az amerikaiak. Ezen a gépen utaztak azok a SEAL kommandósok, akik korábban Pakisztánban úgymond likvidálták Oszama Bin Ladent. A helikopter lelővése után Obama azonnal részvétét fejezte ki a lelőtt kommadósok családtagjainak, amit amerikai hírekben közöltek, de nálunk nem. Tehát szándékosan lőtték le a kommadósokat, hogy azok ne mondhassák el később, hogy mi is történt valójában Oszama Bin Laden állítólagos házában és a likvidálás során, ahol szintén gyanús módon Oszama kertjében „lezuhant” az egyik helikopterük, amit aztán később fölrobbantottak, hogy ne találjon meg valaki nyomokat erről. Ez az Oszama Bin Laden likvidálási történet egy hatalmas hazugság, amit a CIA és Obama körei találtak ki, hogy a 2001-es WTC terror évfordulójára tegyék meg ezt a látványos gyilkosságot, miszerint fölszámolták az Al Kaida főnökét és holttestét a tengerbe dobták, valamint az akcióról és áldozatokról semmilyen képet nem közöltek. Azóta már több Al Kaida vezető megölését is bejelentették, de ezeknek a híreknek nem lehet hinni.