2011. július 25., hétfő

JÚLIUS 25 - ADALÉKOK A NORVÉG TERRORISTA KÉPÉHEZ

LENGYEL VEGYSZERT VETT A ROBBANTÁSHOZ

Lengyelországban hétfőn őrizetbe vettek egy wroclawi férfit, aki vegyi anyagokat szállított Anders Behring Breiviknak, aki a gyanú szerint előbb az oslói kormánynegyedben robbantott pokolgépet, majd egy szigeten lelőtt 84 embert. A hatóságok szerint a cégvezető bűnrészes lehet a 93 áldozatot követelő tömeggyilkosságban - jelentette az RMF FM lengyel kereskedelmi rádió. A lengyel média ezt megelőzően arról számolt be, hogy a Központi Nyomozó Hivatal (CBS) és a Belbiztonsági Ügynökség (ABW) a norvég rendőrség kérésére kivizsgálta a norvég terrorista interneten közzétett "manifesztumának" lengyel szálát. Breivik azt írta, hogy a pokolgépek előállításához szükséges vegyi anyagokat először egy ilyen termékeket interneten forgalmazó lengyel cégtől szerezte be. (origo, részlet)
LONDONBAN A NORVÉG KÖVETSÉGEN LAKOTT Kép: daliy mail

A terrorista apja már régen Dél-Franciaországban él, akit azonnal megrohantak az újságírók és a hazai hírben is elmondták, hogy régebben diplomata volt. Tehát a fiacskája eleve belenevelődött a gazemberségbe. De képet nem mutattak az apjáról...A képen alul az anyjával és nővérével látható, de őket nem feszegeti a sajtó még.
A norvég terroristáról, Anders Behring Breivikről végül kiderült, hogy ő leírta a szörnyű terrortámadást Londonban. Az 1600 oldalas kiáltványában keresztény fundamentalistának állítja be magát. Akkor találkozott nyolc másik szélsőségessel, más európai országokból Londonban 2002-ben, hogy megvitassák a templomos lovagok működését Európában. A csoport azt tervezte, hogy "megragadja a politikai és katonai ellenőrzését a nyugat-európai országok fölött és végrehajtanak egy kulturális konzervatív politikai változást ". Breivik a norvég nagykövetségen lakott Londonban  fiatalként és egyedül volt, de támogatta a többi európai szélsőségesek tömeggyilkosságát. Az irományában úgy írta alá a nevét, hogy "Andrew Berwick London 2011." Számos hivatkozásban említi a kapcsolatait a brit rasszista és iszlámellenes csoportokkal, mint pl. az Angol Védelmi Ligával (EDL). A források elismerték még azt, hogy Berwick az EDL tüntetéseken is résztvett Nagy-Britanniában 2010-ben. Az ő kiáltványának a címe Európai Függetlenségi Nyilatkozat, amelyben ezt írta: "Nekem több mint 600 EDL tagom van a Facebookon mint barátok, és beszéltem tíz EDL vezető taggal is. Sőt, én voltam az egyik, akik szállította nekik feldolgozni az ideológiai anyagokat (beleértve a retorikai stratégiákat) a legelején. " Az irat feltárása során kiderült, hogy mintegy 80 más szélsőséges Európa-i csoporttal is tartott kapcsolatot. Breivik azt mondta: "Meg kell ölni normális (optimális) körülmények között legalább annyit, hogy 45 000 halott és 1 millió sebesült legyen, ezekből a kulturális marxistákból és multikulturalistákból, Nyugat-Európában." Azt is írta, hogy jobb megölni civilek helyett azokat, akik ellenállnak. "Sokkal ésszerűbb és hasznosabb összpontosítani a könnyen védett célokra. A jó emberek feláldozása egy lehetetlen cél ... minekünk meg kell célozni a védett A és B kategóriás árulókat, elsősorban." Matthew Goodwin, aki a szélsőjobboldali politikatudományi szakértő Nottingham-i egyetemen azt hangsúlyozta, hogy a politikusok teljesen figyelmen kívül hagyták az ilyen "magányos farkas" szélsőségeseket és most könnyen érhetik hatalmas támadások Európát. "El kell fogadnunk, hogy ez nem kizárólag  norvég kérdés. Egyértelműen szélesebb kérdéskör, mert a potenciálisan veszélyben lévők nem reagálnak a sérelmekre "- mondta a szakértő. (presstv, részlet és kép)















Kép: az ügyvédje













Kép: a lefoglalt műtrágyája az AP képén...A sajtóhírek nem feszegetik, hogy egy ekkora hatalmas farmon, ahol tonnás súlyokat kell mozgati és gépeket is, itt kik dolgoztak valójában? Mert a zsidók hercegéről, mint templomos lovagról ez aligha képzelhető el, hogy ő ott trágyát hordott vasvillával . .
Kép: a farmja a HVG képén