2011. július 24., vasárnap

JÚLIUS 24 – CIONRÁDIÓ IS KÖDÖSÍT

A RÁDIÓ HÍREIBEN A CIONISTA MERÉNYLETET KOZMETIKÁZZA
ALÁBB A NÉPSZABADSÁG ÖSSZEÁLLÍTÁSA
Követelőzik a norvég tömeggyilkos

Kép: egy LAUDE nevű zsidó cég csinálta a templomos lovagok 2083 című zsidó szennyfilmet, amit a zsidóvezetésű You Tube levett az oldaláról

Videója tanúsága szerint Anders Behrink Breivik templomos lovagnak tartja magát, aki könyörtelen, de szükséges tettet követett el a hét halálos áldozattal járó pénteki oslói robbantásals és a Utoya szigetén tartott tömegmészárlással, amelyben legalább 85 ember halt meg. Négy eltűntet tengeralattjáróval keresnek a hatóságok. Teljes beismerés: könyörtelennek, de szükségesnek nevezte tettét a védőügyvéd szombat esti tájékoztatása szerint Anders Behrink Breivik, az a 32 éves norvég férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy előző nap Utoya szigetén lelőtt legalább 85 tinédzsert, és pokolgépet robbantotta főváros, Oslo központjában lévő kormányépületeknél. Az ügyvéd, Geir Lippestad azt mondta, védence tényekkel és indítékokkal is szolgált a merénylet körülményeit illetően, de ezekről ő ebben a pillanatban még nem akar beszélni. Breivik a végrehajtás előtt valószínűleg hosszú tervezés előzte meg a bűncselekményt. Meghallgatása hétfőn kezdődik egy oslói bíróságon. A férfit tömeggyilkossággal és terrorizmussal vádolják. Az elkövető állítólag május elején hat tonna ammónium-nitrátot vett egy mezőgazdasági nagykereskedelmi áruházlánctól. A rendőrség szerint a norvég kormány székházánál működésbe hozott robbanószer a műtrágya és gázolaj keverékéből állt. Ugyanezt a keveréket használták az 1995-ös egyesült államokbeli Oklahoma Cityben elkövetett robbantásos merényletben, amelynek 168 halálos áldozata volt.
Az NTB norvég hírügynökség szombat esti jelentése szerint az elkövető néhány órával a péntek délutáni kettős merénylet előtt Andrew Berwick álnéven közzétett egy 1500 oldalas angol nyelvű írást, amelyben többek között arról értekezik, hogyan szabadulhatna meg Európa a bevándorlóktól. A 32 éves támadó a rendőrség szerint egy szabadkőműves páholy tagja, muszlimellenes, szélsőjobboldali nézeteket vall. Feltételezések szerint politikai indítéka volt a támadássorozatnak. A férfi hozta működésbe az Oslo belvárosában, a kormányzati negyedben felrobbant pokolgépet is. A kormányfő országa elleni példátlan támadásnak nevezte a történteket. A norvég rendőrség szombat éjjel is folytatta a kutatást Utoya szigetén a táborban, a baloldali Norvég Munkáspárt ifjúsági tagozatának nyári egyetemén történt mészárlás esetleges további áldozatai után. A keresést egy mini tengeralattjáróval folytatják; még legalább négy eltűntet keresnek. Beszámolók szerint a rendőrségnek 45 percébe telt, mire odaért a lövöldözés helyszínére; autóval mentek, mert a helikopter nem volt készenlétben, így húsz percbe telt, mire odaértek a tópartra, és további 25 percbe került, mire találtak csónakot, hogy elérjék a parttól néhány száz méterre lévő Utoya szigetét. A gyilkos nem tanúsított ellenállást, megadta magát a rendőrségnek. Szemtanúi vallomások szerint Breivik rendőregyenruhában csalogatta magához a lövések hallatán pánikban menekülő fiatalokat, majd tüzet nyitott rájuk; az egyik százfős tinédzsercsoportból így negyen áldozatot szedhetett.
Templomos lovag gépfegyverrel
 Fiatalok úszva próbálnak menekülni a golyók elől. Állítólag a tettes a vízbe ugrott emberekre is lövéseket adott le Reuters - TV2 Norway via Reuters TV Breivik korábban az iszlám, a marxizmus és a kulturális sokszínűség elleni kirohanásokkal tarkított, gyűlölködő videót töltött fel a YouTube-ra. A Templomos Lovagok 2083 címen futó 12 perces film a kettős merénylet napján került fel a videómegosztó portálra, ám azóta eltávolították. (A templomosokat neonáci körökben néhol a fehér felsőbbrendűség képviselőiként tisztelik.) A Dagbladet napilap szerint a videó - amelynek néhány állóképén Breivik gépfegyverrel pózol - valamiféle összefoglalója annak az 1500 oldalas írásnak, amelyet Breivik korábban álnéven tett fel az internetre. Az írás és a videó is többször utal a „multikulturális árulók” a „kulturális marxisták” és a muszlim bevándorlók elleni támadásra. Szakértők szerint fundamentalista keresztényként Breivik évek óta tervezgethette az oslói kormányépületek és a kormányzó Munkáspárt ifjúsági tábora elleni merényletet. Sveinung Sponheim rendőrségi arról beszélt, hogy a gyanúsított ugyan mindenben együttműködik a hatóságokkal, ám rendkívüli igényei és követelései vannak. A Guardian ezzel párhuzamosan arról ír, hogy a húszas évei végén gyorsan radikalizálódó Breivik szerteágazó kapcsolatokat ápolt az európai szélsőjobb mindenféle rangú és rendű szervezetével. Egyik közeli ismerőse a férfi így tagja volt a norvég Fejlődés pártnak, 2009 óta pedig több szélsőségeseket és neonácikat tömörítő honlapon is megjelentette xenofóbiáról, iszlamofóbiáról tanúskodó írásait. Nézeteivel nyíltan kérkedett is; az egyik fórumra feltett bejegyzésében azt részletezi, hogyan látta el „stratégiai tanácsokkal” az Angol Védelmi Liga (EDL) brit szélsőjobboldali szervezetet és SIOE nevű, „Európa iszlamifikálásának megállításáért” küzdő alakulatot is. (A magasröptű taktika szerint először kis utcai provákiókkal kell „túlzott reakciókra” késztetni egy-egy muszlim közösséget, majd ezekre visszavágni a lehető legnagyobb erővel.)
(NOL, részletek)
FONTOS JELENSÉGEK AZ OSLÓI ROBBANTÁSRÓL

Oslóban 15.26-kor két robbanás rázta meg a kormányépület körüli területet. A tízemeletes épület homlokzatán minden ablaküveg kiugrott a helyéről és az egyik épület belsejébõl vastag füst gomolyog ki az utcára, több órával a tüzoltóság megérkezése után is. Az egyik robbanás nagyon közel volt Jens Stoltenberg norvég miniszterelnök irodájához, de a jelentések szerint a miniszterelnök biztonságban van. Még az sincs eldöntve, hogy az egyik robbanás belülről jött-e? Vagy hasonlóan a másikhoz egy parkírozó gépkocsiban robbant? Eddig két halálos áldozatról beszélnek és tizenöt súlyos sebesültről, de a tűzoltóság szerint a belső összeroskadt épüeletromok alatt lehetnek további áldozatok. Az első kommentárok felhozták, hogy korábban kaptak a hatóságok fenyegető jelzéseket Norvégia afganisztáni és líbiai részvétele miatt, de közvetlen a robbantás előtt nem jött figyelemztetés. Mint a mellékelt ábra mutatja, a dolgok nem úgy intéződnek el, ahogy a biztonságos TV arénában nézhetik a nézők, amint "hős" pilótáik lézeres távirányítással leküzdik az afgán kecskepásztorokat. Lehet hogy Kadhafi legényei is kaptak egy kis házifeladatot. Majd kiderül, ha jelentkezik valaki. (olvasónktól, júl.22)
SOK A KÉRDŐJEL A MERÉNYLETTEL KAPCSOLATBAN
Ma 18.00-kor tartott az oslói rendörfőnök sajtótájékoztatót. Semmi újat nem tudott mondani a már közölt hírekkel szemben. Eddig 92 halálos áldozata van a robbantásos és az ifjusági táborban elkövetett merényletnek. Néhány tanú bizonygatta, hogy láttak egy fegyveres segítőtársat is, de a rendőrfőnök nem tudta megerősíteni ezt a hírt. Néhány kérdőjel máris lóg a levegőben. Egy robbanóanyaggal megtöltött személykocsiról beszélnek, miközben több robbanás hallattszott Oslóban. Képzeljük el, hogy a merénylő leparkírozik a norvég miniszterelnök irodájának az ablaka alatt és beállítja az órát. Aztán kényelmesen megindul az ifjúsági tábor felé. Menet közben hallja a robbanást. Az ablaküvegeket 400 m-es távolságból is kifújta a légnyomás. Az első képsorokon az látszik, hogy a tűzoltóság oltást végez 8-10 emelet magaságban. Az épületbõl sűrű füst gomolyog ki az ablakokon keresztül. Ugyan mi gyújtotta fel a belső szobákat, ha az utcán robbant a pokolgép? Az a gyanú, hogy a hatóságoknak még nagyon sok kérdésre kell megválaszolniuk és elhihető hazugságokat kitalálni. Az esti lapok máris lendületbe jöttek. Egyesek már készítették a pezsgős üvegeket arra a célra, ha iszlamista az elkövető. Egy „náci terrorista” nem kelendő a jelenlegi izraelkorrekt politikai légkörben. Viszont a magányos norvég fickó, aki az extrém jobbodalhoz lett beskatulyázva, különös blogokat eresztgetett el az interneten. A szociáldemokrata ifjusági csoportot a Hitler Jugendhez hasonlította. Ugyan mikor tesz ilyen összehasonlítást egy extrém jobboldali? Soha! De ez nagyon hasonlít az izraelbarát vonalhoz. Az oslói rendőrfőnök a sajtótájékoztatón nem volt hajlandó válaszolni a bombamerénylő hátteréről és politikai beállítottságáról. Hja, ő is politikailag korrekt......... (olvasónktól, júl.23)
HITLER JUGEND-EZETT A CIONISTA MERÉNYLŐ
Az Aftonbladet zsidó lapban egy nem zsidó, de közismert társadalomkritikus azt írja: Ha a merénylőt véletlenül Ali Hasszannak hívnák, akkor most összehasonlítanák az eseményt a 2001. szept. 11-i ikertoronnyal. Viszont a norvég fickó megjelenésével egy vonatszerencsétlenség lett belőle. Próbálják összekapcsolni a norvég szélsőjobb Femskskritt párttal is, mert a merénylő korábban itt is megjelent, de öt évvel ezelőtt kizárták a pártból. A korábban említett megjegyzését, hogy a szocdem ifjusági szervezet olyan mint a Hitler Jugend, most újabban leszelídítették Stoltenberg-jugend kifejezésre. A mi politikusaink tíz éve a terrorizmus elleni küzdelem hullámain lovagolnak - írta az Aftonbladet egyik ujságírója. (olvasónktól, júl.24)