2011. július 14., csütörtök

JÚLIUS 14 – VAK VEZET (AMERIKA) VILÁGTALANT (EU)

OBAMA BEDOBTA A TÖRÖLKÖZŐT
Szerdán újabb megbeszélést tartottak az USA hatalmas költségvetési hiányárol, amikor Barack Obama hirtelen felállt és elhagyta a termet. A republikánusok vezetője javasolt egy rövidtávú tervet, de Obama egy átfogó megoldást helyezett előtérbe mondván: "Én elértem a saját határomig, ami lehet, hogy a végét jelenti az én elnöki periódusomnak, de ebben a kérdésben hajthatatlan vagyok." Ezután következett az elnök viharos távozása a teremből. A magukra hagyott politikusok tanácstalanul néztek egymásra. Több pénzintézet megjósolta, hogy kénytelenek lesznek az USA hitelértékét a legmagasabb Aaa-ról leszállítani, ami beláthatatlan következményekkel járhat. (STV)
AMERIKA-EU CSŐDBE JUTOTT
Úgy tünik, hogy az EU és az USA problémái egymásra találtak és kéz a kézben bandukolnak sírva az üresedő kassza körül. A helyzetet rontja még, hogy az arab világ csalódott Obamában, mert a kezdeti lelkes szózatok után gyakorlatilag semmit sem valósított meg. Mintha valami láthatatlan szellem bújna meg az elnöki szék mögött. (tudósítónktól)
A rádió mai félhatos hírében hosszasan mesélik Obama esetét, csak éppen a lényegről halltagnak, mintha a magyar hallgatók hülyék lennének, akik mindent elhisznek.
MONA LISA NYET
Az olaszok Leonardo da Vinci kiállítást fognak rendezni és ezért a franciáktól kölcsön akarták kérni a vílághírű festményt, de a franciák beintettek: nyet. A franciák sok ok miatt sem adják kölcsön a képet, de a legfőbb ok az, hogy a Louvre látogatottságában ez naponta sok millió veszteséget okozna.
SZERDA ESTE TEMETTÉK A ZSIDÓGYEREKET
Leiby-t a megölt zsidógyereket az anyja leküldte egy szomszédos élelmiszerboltba vásárolni, nem sokkal hétfő este 5 óra után. Nem érkezett haza, ehelyett eltűnt a környékről, utoljára élve egy megfigyelő kamera látta egy fogorvosi rendelőben, ahová a gyilkos jött kifizetni a számlát. Ez az ember, Levy Áron 35 éves, állítólag azt mondta a rendőrségnek, hogy megölte a fiút, mert pánikba esett, miután látta a gyermek arcát egy poszteren az utcán, hogy eltünt. New York City rendőrbiztosa Ray Kelly ezt mondta az újságíróknak egy sajtótájékoztatón szerda reggel. (AP részlet és kép)
A cikk említi, hogy sok ezren mentek a temetésre, örjöngő zsidó asszonyok, mintha a saját gyereküket vesztették volna el...A cikk arra nem tér ki, hogy a 35 éves zsidónak miért kellett egy 8 éves gyerek? Lehet, hogy pedofil volt?