2012. február 19., vasárnap

FEBRUÁR 19 - ZSIDÓ HAZUGSÁGOK HAZAI HÍREKBEN

HAZAI FOGYASZTÁSRA SZÁNT ZSIDÓ HAZUGSÁGOK
Kép: a hírekben arról is hallgatnak, hogy az iráni hajók a szíriai Tartus kikötője felé tartanak és Irán egyre erőteljesebb jelenlétet fog mutatni a térségben, ami keresztül húzza Amerika és Izrael beteges érdekeit
 Izrael maga dönt az Irán elleni légicsapásról
Már a cím is egy hatalmas hazugság, ugyanis Amerika tudta és jóváhagyása nélkül Izrael semmit sem tud csinálni! A szerk.
Izrael önállóan dönt arról, légicsapást mér-e Iránra - közölte szombat este az izraeli hadsereg vezérkari főnöke, miután szombaton Iráni hadihajók érkeztek a Földközi-tengerre a Szuezi-csatornán keresztül. Szombat éjjel Izraelbe érkezett az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója, hogy megpróbálja meggyőzni az izraeli vezetést, hogy várjanak az Irán elleni katonai akcióval. "Izrael maga felelős a biztonságáért, ez a mi feladatunk, az izraeli hadseregé." - mondta Beni Ganc tábornok az izraeli közszolgálati tv-nek adott interjúban. "Irán nemcsak izraeli probléma, hanem regionális sőt globális probléma" - fűzte hozzá az izraeli vezérkari főnök. Szombaton jelentette be az iráni haditengerészet parancsnoka, Habibulla Szajjári tengernagy, hogy iráni hadihajók érkeztek a Földközi-tengerre a Szuezi-csatornán át. Az admirális részleteket nem közölt sem a hadihajók számáról, sem a típusáról, sem az úti céljukról. Ez már a második iráni haditengerészeti erőfitogtatás volt a Földközi-tengeren. Iráni hadihajók először tavaly februárban keltek át a Szuezi-csatornán az iszlám forradalom 1979. évi győzelme óta, hogy megmutassák az Iráni Iszlám Köztársaság tengeri hatalmát. Barack Obama amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója, Tom Donilon szombat éjjel érkezett Izraelbe, hogy tárgyaljon Benjamin Netanjahu kormányfővel, és találkozzon az izraeli hadsereg vezetőjével.
Kép: wikipedia

Az amerikai elnök tanácsadója emellett tárgyal Ehud Barak izraeli védelmi miniszterrel és Tamir Pardóval, az izraeli hírszerzés, a Moszad főnökével is - írta honlapján a Háárec című izraeli lap. A megbeszélések központi témája minden bizonnyal a teheráni atomprogram lesz. A tárgyalásokon előkészítik Netanjahu jövő hónapra tervezett washingtoni látogatását, amelynek keretében az izraeli kormányfő tárgyal Obama amerikai elnökkel. Ennek a megbeszélésnek is feltehetően Irán lesz az egyik fő témája. Az amerikai kormány - amely attól tart, Izrael néhány hónapon belül támadást intéz iráni atomipari létesítmények ellen - arról próbálja meggyőzni Tel-Avivot, hogy várja ki az Irán ellen bevezetett legutóbbi szankciók hatását. Benjamin Netanjahu csütörtökön úgy nyilatkozott, "nem hatnak" az Iránra kivetett szankciók. A zsidó államban élénk közéleti vita tárgya, hogy intézzenek-e katonai akciót Irán ellen, hogy megakadályozzák, hogy az iszlám országnak atomfegyvere legyen.
Irán "bővítheti atomprogramját"
Egy Bécsben dolgozó diplomata szerint lehetséges, hogy atomprogramjának bővítésére készül Irán egy Kom város közelében lévő föld alatti létesítményben - írja a BBC. Teherán a jelek szerint készen áll arra, hogy "új generációs centrifugák" ezreit állítsa be az erősen védett nukleáris központban - tette hozzá. Ezekkel felgyorsítható lesz az urándúsítás, amely az energiatermeléshez és az atomfegyvergyártáshoz szükséges. A bécsi központú Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) egyelőre nem fűzött megjegyzést ehhez. Az ENSZ-hivatal ellenőrei a jövő héten Teheránba utaznak újabb tárgyalásokra Irán nukleáris tevékenységéről, miután múlt havi látogatásuk során nem juthattak be egyes nukleáris helyszínekre. Irán folyamatosan azt hangoztatja, hogy atomprogramja kizárólag békés jellegű, a Nyugat viszont attól tart, hogy Teherán titokban atombomba előállításával próbálkozik. (MTI/origo)
ERRŐL VISZONT HALLGATNAK A HAZAI HÍREKBEN
AMERIKAI TÁBORNOK
CNN-BEN ÜZENT IZRAELNEK
Kép: a Huffpost képe a hazai agymosottaknak
Az Irán elleni katonai csapás "nem körültekintő" jelen pillanatban - üzente Martin E. Dempsey tábornok Izraelnek, aki a kérdés legmagasabb rendű katonai szakértője, vasárnap reggel a CNN-ben. „Az amerikai hírszerzés értékelései azt mutatják, hogy Irán rendelkezik azzal a képességgel, hogy egy nukleáris bombát csináljanak az elkövetkező években, de erről még nem döntöttek Iránban.” "Egy ilyen támadás ezúttal destabilizáló lenne és nem érné el a hosszú távú célokat" - mondta Dempsey tábornok az izraelieknek, a Bloomberg szerint. "Én nem javaslom ezt, szeretném meggyőzni őket, hogy véleményünk szerint ez nem helyes nézet és ne járjanak el meggondolatlan módon." "Szíria egy egészen más kihívás" mint Líbia, ahol az amerikai vezetésű NATO-erők a közelmúltban segítették Moamer Gadhafi diktátor rendszerét megszüntetni – tette hozzá Dempsey. "Ez egy másik kihívás, még földrajzilag is. Ez egy másik kihívás abból a szempontjából is, hogy a szíriai hadsereg nagyon tehetséges." (Huffpost részlet és kép)
Nem szeretnénk jósolni, de Izrael hisztérikus tombolását Obama le fogja hűteni a közeli hónapokban, Irán pedig tovább fog erősödni. Nem győzzük hangsúlyozni az iráni "atombomba" csak egy félrevezető mese, hazug ürügy Irán gyengítésére. Amerika és Izrael nem tudja megbocsátani, hogy az arab tavasz Irán példamutatása nélkül nem jött volna létre. Ez van a háttérben, amiről az üvöltő sakálok hallgatnak. Cinkos módon a hazai álnemzeti oldalak is hallgatnak erről.