2011. március 29., kedd

MÁRCIUS 29 - OBAMA HÜLYÉNEK NÉZNI A VILÁGOT

OBAMA KIBÖKTE A TERVEIT LIBIÁVAL KAPCSOLATBAN



KADHAFI ÜZENETE
Moammer Kadhafi felszólította kedden a líbiai válság rendezésével foglalkozó, kedden Londonban összeülő nemzetközi összekötő csoportot, hogy vessenek véget az országa elleni "barbár támadásnak". "Vessenek véget kegyetlen és igazságtalan támadásuknak Líbia ellen. (...) Hagyják Líbiát a líbiaiakra" - idézi a JANA hivatalos líbiai hírügynökség Kadhafi üzenetét a Líbiával foglalkozó londoni nemzetközi konferencia résztvevőihez. Kadhafi Hitler európai katonai kampányához hasonlította a nyugati koalíció líbiai fellépését. Szerinte a nyugati koalíció "irtóhadjáratot" folytat népe ellen, és elpusztít egy fejlődő országot. Kadhafi felszólította a londoni értekezlet résztvevőit, hogy hagyják az Afrikai Unióra a líbiai válságkezelést. Hozzátette, hogy Tripoli elfogadja a szervezet minden döntését. (MTI, részlet)Kadhafi a lényegről nem beszél, hogy valójában a népe miért is lázadt föl ellene? Akik őt a fővárosban védik, azok a saját törzsi bandájából és köreikből kerülnek ki, akik az ő rendszerének a legnagyobb haszonélvezői voltak. Kadhafi a többi diktátorhoz hasonlóan elfelejtette, hogy az idő túljárt felette és azt hitte, hogy Libiába nem ér el az "afrikai hullám". Pedig ez a hullám olyan országokba is eljutott, amelyekről még elképzelni is lehetetlen volt egy évvel ezelőtt (pl. Sziria, Bahrein, Jordánia, Szaud Arábia, stb).

KADHAFI VÉDŐI
Annyi bizonyos, hogy a Ben-Dzsavádtól nyugat felé 20 kilométerre, Szirttől 120 kilométerrel keletre lévő en-Naufalíját bevették hétfőn. Már aznap nyomultak volna tovább nyugat felé, de a Kadhafihoz hű erők ellenállásába ütköztek, ezért vissza kellett vonulniuk, sőt feladni en-Naufalíját. A felkelők egyik vezetője elmondta, hogy Kadhafi erői rakétákkal, rakétagránátokkal, közepes kaliberű fegyverekkel állították meg őket. Mások beszámoltak arról, hogy Szirt felé közeledve egyre több az olyan lakos, aki Kadhafi híve, és fel van fegyverezve. "A Kadhafi-fiúk Grad rakétákkal támadtak minket oldalba" - mondta egy fiatal felkelő. Állítása szerint volt olyan lakos, aki a saját házából lőtt rájuk. (MTI)
OBAMA-TERVE A CIONISTÁK TERVE
Konferencia Líbia jövőjéről Londonban
A tanácskozás célja elkerülni azt a káoszt, ami Irakban Szaddam Husszein bukása után kialakult, és megkezdeni a közös gondolkodást Líbia jövőjéről. Ez a “diplomáciai végjáték” a résztvevők reményei szerint erős nemzetközi támogatással megteremti azokat a kereteket és feltételeket, amelyek közt a líbiai nép dönthet saját jövőjéről. A tanácskozás előtt a brit kormányfő és a francia elnök közös nyilatkozatban erősítette meg, hogy Kadhafi líbiai vezető elvesztette legitimitását. Ugyanakkor a nyilatkozat megerősíti: “nem célunk Líbia katonai megszállása, amely ellenkezne az ENSZ határozatával. Megerősítjük, hogy elköteleztük magunkat Líbia szuverenitása, függetlensége, területi integritása és nemzeti egysége mellett”. A nyilatkozat szerint a helyzet tartós megoldása csak politikai lehet, méghozzá olyan, amely a líbiai néptől ered. Ezért olyan fontos a mai konferenciával kezdődő politikai folyamat - írja David Cameron és Nicolas Sarkozy nyilatkozata. A szervezők reményei szerint a keddi tanácskozás erősíti és bővíti a Libiával kapcsolatos nemzetközi összefogást és együttműködést az ENSZ határozat végrehajtása és Líbia népének védelme érdekében. (MR, részlet) Kép: Mizdah városában is sok civil halt meg a bombázások miatt
A NATO és EU konferencia egy képmutató porhintés a világ szemébe. Miközben békegalamokat eregetnek szólamokban, aközben a hullanak a bombák a civil lakosságra is bőven. A békecsinálók képmutatása és hazugsága a régi, csak most már tanultak Irakból és az ENSZ-re hivatkoznak hazug módon. Irakot még az ENSZ nélkül tiporták le és Afganisztánt is. Ez is ugyanolyan piszkos háború, mint az előzőek. Miért? Mert Amerika egyedül nem akart beavatkozni, az túl átlátszó lett volna, ezért a rabló haramiákat (Anglia, Franciaország) maga mellé vette, akik fújják a hazug szövegeket, miközben alig várják, hogy az olajcsapokra rátegyék a kezüket. Persze ez nem lesz diadalmenet nekik - és sokba is kerül- , de most el kell játszani nekik azt a nevetséges mutatványt, hogy ők valójában a libiai népnek „jót akarnak” és „demokráciát”.