2011. március 18., péntek

MÁRCIUS 18 – EGY HÉT KELLETT A FÖLISMERÉSHEZ

NUKLEÁRIS KAMIKAZÉK DOLGOZNAK
Kamikázénak hívják Japánban a sérült fukusimai atomerőműben dolgozó mérnököket. A földrengés sújtotta reaktoroknál segítő egyik francia szakember elmondta, negyedóránként cserélgetik a dolgozókat, nehogy a sugárterhelés végzetes legyen. Az atomerőműben még hetekig elhúzódhatnak a biztonsági munkálatok. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség vezetője szerint Fukusimában olyan súlyos baleset történt, amelynek következményeit nem egyedül Japánnak, hanem vele együttműködve az egész emberiségnek kell felszámolni. (MR, részlet)
A JAPÁNOK LEVIZSGÁZTAK
Az első napokban látták Japánban az illetékesek, hogy milyen súlyos a helyzet, de hamis híreket adtak a baj súlyosságáról. Eltelt öt nap, bevallották, hogy nehezen boldogulnak a bajokkal. Egy hét után kiderült, nagyon súlyos a helyzet. Japán kezdettől fogva minden külföldi segítséget visszautasított nemcsak az erőműnél, hanem a lakosság mentésénél is. Most már szinte minden külföldi elhagyta az országot. Tokió kisértetváros lett. Hol van villany, hol nincs. A gyárak termelése is akadozik vagy leállt egy csomó nagy cég. Amerika és a nyugat persze gyenge Japánt szeretne látni, ezt nem is titkolták.
A MAGYAR SZAKEMBEREK IS LEVIZSGÁZTAK
Először esküdöztek a hírekben és műsorokban, hogy á á á á . . . . Európát nem érheti a sugárzás, Magyarországot meg végképp nem. Eltelt pár nap és bevallották, hogy a helyzet súlyosabb mint gondolták. Mai hír az, hogyha finom sugárzó por kerül Magyarországra, akkor ezen ne csodálkozzunk...
Kép: olyan mint Csernobil, a fukusimai erőmű a robbanás után