2011. március 19., szombat

MÁRCIUS 19 – BOLIVIA VÉLEMÉNYE

A LIBIAI KATONAI BEAVATKOZÁSRÓL.
Csak a lényegét közöljük Evo Morales elnöknek, mert olyan dolgokat mondott ki, amit sem Európában, sem nálunk nem hangoztatnak. Nagyon igaz az, hogy nagyon távolról minden élesebben látszik. Másrészt Bolivia már többször megtapasztalta az amerikai „demokrácia exportot”.
MORALES VÉLEMÉNYE A
KATONAI BEAVATKOZÁSRÓL
Az Egyesült Államok és a NATO katonai részvétele Líbiában nem az emberek élete miatt van, nem az érdekli őket, hanem az, hogy megragadják az adott ország természeti erőforrássait.
MORALES VÉLEMÉNYE AZ ENSZ (UNO) DÖNTÉSÉRŐL
Ez a tanács nem biztonsági, hanem a bizonytalansági tanács, mert több halottat termelnek mint ami eddig volt és nem nyújtanak biztonságot az emberek számára. Azt monda még, hogy a Biztonsági Tanács nem a népek érdekeit, hanem a nagyhatalmak érdekeit védi. (ABI alapján és kép)
AMERIKÁT ÉS A NYUGATOT CSAK AZ OLAJ ÉRDEKLI
ÉS AZ, HOGY LIBIA TOVÁBBRA IS ALÁVESSE MAGÁT A
CIONISTA ÉRDEKEKNEK Kép: Kadhafi népes családja, akik a valódi hatalmat gyakorolják a nép fölött, egy kínai tv-műsorból, kép:CNN
Ha az ENSZ 192 tagországból áll és ebből a legnagyobbak nem fogadták el a katonai beavatkozást, mint pl. Kína, oroszok, Irán, egész Dél-Amerika, de a németek se és lehetne még pontosan sorolni az összes többi államot is, akkor nevetséges hivatkozni az ENSZ BT-re, amikor az most csak az USA, Anglia és Franciaország döntéséből állt. Tehát gyakorlatilag három nagyhatalom döntött és világpolitikai kérdésben. Evo Morales véleménye erről színjózan és bölcs. Leleplezi azt, hogy valójában semmi másról nincs szó, mint a terrorista cionisták bosszújáról, akik ellen fellázadtak az arabok. Ő diplomatikusan fogalmaz, de egyértelműen erről beszélt az elnök. (1hozzászólás)

A fenti véleményt pontosan alátámasztja az a hír, hogy Izrael most is Irán katonai megtámadását sürgeti Amerikától, az iráni atomprogram miatt. Az már most előre megjósolható, hogy a NATO katonai akciója Libiában csak az időt fogja elhúzni, nem fognak valódi megoldást hozni Libiára. Ma egy szakértő azt mondta a tévében, ha Libia fölött mondjuk Kadhafi légvédelme lelő egy NATO gépet és elfogják a pilótákat, akkor mi lesz? Ugyanis a mostani ENSZ határozat nem engedi meg a szárazföldi katonai beavatkozást. Valóban feltételezhető az, hogy ez az egész Libia-i akció egy szélesebb cselszövés része, amibe beletartozik Bahrein, Szaud Arábia fontos kérdése is, hogy ezt az összefüggést Irán ellen próbálják kijátszani. Az is biztos, hogy a libiai NATO katonai jelenlét nem egy hónapig fog eltartani, hanem sokkal tovább. Másrészt igen nagy a tét. Amerika és Izrael most abban sántikál, hogy a libiai katonai beavatkozás közben hogyan lehetne Egyiptomot eltéríteni a már megkezdett útról és esetleg beleártani őket a libiai ügybe. Ezektől minden kitelik. Ugyanis a térség legfontosabb kulcsországa nem Libia, hanem Egyiptom. Kép: iráni elnök rámutatott a cionista mesterkedésekre