2011. március 21., hétfő

MÁRCIUS 21 – KÜLFÖLDI FEJLEMÉNYEK

EGYIPTOMBAN MEGSZAVAZTÁK AZ ÚJ ALKOTMÁNY TERVEIT

Az új alkotmány szerint az eddig hat helyett négy évre választanak majd elnököt, akit csak egyszer lehet majd újraválasztani. Az új alaptörvény kiszélesítette azok körét, akik indulhatnak az elnöki címért és az igazságszolgáltatás hatáskörébe utalja a választások felügyeletét. Hat hónapra korlátozták az elnök által elrendelhető szükségállapot időtartamát, amelyet csak népszavazással lehet meghosszabbítani. Ezen felül kivették az alkotmányból azt a paragrafust, amely lehetőséget adott elnöknek arra, hogy katonai bíróságok elé utaljon civileket. (FH, részlet)
Nálunk ezt a fontos hírt teljesen elhallgatták. Ha megnézzük a fenti pontokat azokban van olyan, ami nálunk is időszerű lenne.
JAPÁN
Ami Japánban történik az atomerőművel kapcsolatban az már szinte nevetséges. Most már azt beszélik, hogy több hónapig eltarthat a roncsok hűtése, amit nevetséges vízágyúval akarnak megoldani, miközben azon siránkoznak, hogy az egyik reaktor bármikor begyulladhat. Azt is kijelentették, hogy végleg bezárják az erőművet és öt évet is eltarthat mire a károkat rendbe rakják. Közben minden sugároz már Japánban. A pesti japán nagykövet meg rendkívül optimistán nyilatkozgat mindenről. Úgy tünik hogy Japán nem akar szembe nézni eléggé a valósággal, amit a világ aggódva figyel. A sugárzás átkelt a hatalmas Csendes-óceánon és Amerikában is mérték. Közben nálunk azt hazudják, hogy Pakson minden rendben van. Az őszi VÖRÖSISZAP ömlés után semmiben sem hihetünk a hivatalosoknak.
SZIRIA














Kép: az első napokban már 5 tüntetőt lelőttek, keményedik a helyzet ott is










Igen komoly tüntetések lettek Sziriában, ahol már több halott is van, ott is disznóságok vannak a törvénykezésben.
VALÓBAN TÜZIJÁTÉK VAN LIBIÁBAN
Ahogy ezt az első napon jeleztük, Libiában egy ócska taktikai játékot folytatnak a nyugatiak, húzzák az időt és eszük ágában nincs megbuktatni Kadhafit, mert az ő kezében vannak az olajcsapok. És most az olaj a legfontosabb. A képekből az jön ki, hogy nevetséges és fölösleges célokat bombáztak, ráadásul Amerika bérencei (Anglia, Franciaország és a többiek) között is eltérő érdekek vannak. Milyen bölcsen döntöttek a németek, hogy kimaradnak ebből a rablóháborúból. Ennyit a NATO és az EU egységéről. S közben Martonyi János a külügyér, mint egy cionista papagály olyan ostobaságokat rikoltoz a mikrofonokba, mintha ő lenne a karmestere ennek az egész rablóháborúnak.
Kép: Kadhafi üres bunkerét lebombázták
 Kép: néhány tankot lebombáztak