2011. május 4., szerda

MÁJUS 4 – SAJTÓHELYZET BOLIVIÁBAN

A ZSIDÓ SZENNYLAPOKAT ELLENŐRZNI FOGJÁK
Alvaro Garcia Linera, Bolívia alelnöke azt mondta, hogy sajtószabadság van, ezért egyes médiumok a politika szolgálatába álltak. A Sajtószabadság Világnapja alkalmából Garcia Linera azt mondta, hogy Bolívia egyike az olyan országoknak, ahol „a legnagyobb a sajtó és a véleményszabadság." Vannak azonban olyan sajtótermékek, akik igyekeznének lecserélni a politikai pártokat. Ezt korrigálni kell, mondta a képviselőknek tartott sajtótájékoztatón. Emlékeztetett arra, hogy a 70 – 80 lehet azon lapok száma, amelyek uralkodó véleményformálók, amelyek hamis és kacsa hírekkel csapják be az olvasó közönséget. Ez amit csinálnak, az sérti a szólásszabadságot. A politikát csináló újságok szerkesztői a lapok címoldalára olyasmiket tesznek hírekként, amiket senki sem ellenőrött. A kormány nevében ezeket a szalagcímeket ellenőrizni fogják és a szerkesztők információit felülvizsgálják. Azárt, hogy ami nincs, az nem úgy szerepeljen, mintha lenne – mondta az alelnök. (hazafiasrádio és kép)
BEZZEG MAGYARORSZÁGON
Itt a sajtóbűnözés és sajtógengszterizmus állami szinten működik. A húsz évvel ezelőtti kommunista sajtóbűnözők ma a legnagyobb véleményformálók. Most mondjunk neveket? Felesleges, elég csak bekapcsolni a tévéket és rádiókat, de a lapokból is ezek a vérkommunista zsidók köszönnek vissza. Jó reggelt Orbán Viktor!
Bolivia hivatalos és egyértelmű álláspontja a terrorizmusról

A bolíviai kormány megerősítette kedden azt a határozatát, miszerint harcolnak a nemzetközi terrorizmus és más szervezett bűnözési formák ellen, de elutasítanak minden olyan intézkedést, amely sérti más államok szuverenitását és területi épségét. Ezt a Pakisztánban megölt Al-Kaida terrorista vezér, Oszama Bin Laden kapcsán jelentették ki. A nyilatkozathoz az ABI-nek még nem volt teljes hozzáférése, de a külügyminisztérium kifejezte "aggodalmát azon módszerek és formák ellen”, ahogyan Amerika harcol a terrorizmus ellen. Bolívia ismét megerősítette az álláspontját, hogy a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemnél és egyéb szervezett bűnözések során mindig a tiltakozásukat fejezték ki, amikor olyan intézkedéseket tettek, ami megsérti a függetlenségét és területi épségét, az egyes államoknak. Minden bűntettet az adott ország belső törvényei szerint kell megitélni, valamint a nemzetközi jog és az emberi jogok szempontjából, amelyeknél illetékes bíróságok és mechanizmusok vannak, mint pl. az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ- UNO) , ahol a béke kultúrájának előmozdítása lenne a cél. (ABI, részlet) Kép: grafika a 30-as évekből