2011. május 21., szombat

MÁJUS 21 – A PÁPA ÚJABB ÖTLETE

A PÁPA MŰHOLDON BESZÉLT AZ ŰRHAJÓSOKKAL

Majdnem 16 percet tartott a pápa beszélgetése, amikor köszöntötte az angol expedíció tagjait az orosz ISS űrállomás fedélzetén. Az űrhajósok: az orosz Dmitrij Kondratyev, az amerikai Mark Kelly, Paolo Nespoli és az olasz Roberto Vittori, akik a pápa öt kérdésre válaszoltak. A pápát az érdekelte különösen, hogy mi a véleményük a békéről és a környezetvédelemről? Megkérdezte azt is, hogy az űrhajósok repülés közben követték-e a fejleményeket a Földön? És nem érzik-e felelősnek magukat a Föld jövőjét illetően? Azt is megkérdezte, ha az ISS fedélzetén van egy kis idejük, akkor gondolnak-e a Teremtőre és imádkoznnak-e? Az utolsó kérdés az olasznak ment, Paolo Nespolinak, akinek az édesanyja meghalt, miután megkezdődött az expedíciójuk. A pápa azt mondta az űrhajósnak, hogy ő imádkozott az elhunytért és megkérdezte az űrhajósokat, hogy az űrhajó fedélzeten magányosnak érzik-e magukat? És hiányzik-e nekik a szomszédaik? Ő is szeretné, ha mielőbb meggyógyulna Mark Kelly felesége, Gabrielle Giffords, aki kongresszusi képviselő és nemrégiben részt vett egy bonyolult sebészeti beavatkozáson, mivel támadást szenvedett januárban. (hoybolivia, részlet és kép)
NEKÜNK IS LENNE EGY KÉRDÉSÜNK A SZENTATYÁHOZ
Örvendetes, hogy a Szentatya kihasználja a legújabb technikai csodákat. Mi csak annyit szeretnénk prózai módon kérdezni, hogy a Felvidéken élő közel 600 ezer őslakos magyar mikor kap katolikus püspököt? Mivel ennek érdekében már 22 éve Imanapot tartnak Komárom északi városrészében, de erről a Szentszék 22 éve  nem akar tudomást venni....



ÜZENÜNK A PÁPÁNAK
Az űrhajósok, akár több hétig vagy több hónapig vannak fönn, soha nem unatkoznak, de van pihenésre is idejük. Ők többet tudnak a világról és a Teremtésről, mint az átlagemberek. Imádkozni akkor kell nekik, ha valami súlyos műszaki hiba keletkezik. Ezzel összefüggésben nem ártana az űrbe néhány hazug püspököt is fölküldeni, akikre bizonyára hatással lenne az, hogy az űrben nem lehet hazudni és mellébeszélni.