2012. január 7., szombat

JANUÁR 7 – AMERIKA RETTEG DÉL-AMERIKÁTÓL IS

MI VAN AZ AMERIKAI RETTEGÉS MÖGÖTT?  
Ma a pesti cionrádióban – meglepő módon – a rohamosan fejlődő dél-amerikai államokkal foglalkoztak. Ravasz módon csak Braziliát, Argentinát és Perut emlegették, mint a leggyorsabban fejlődő államokat és Boliviát meg sem említették. Egyébként a műsorban a legvadabb hazugságokkal etették a magyar hallgatókat. Miről van szó Irán esetében? Arról, hogy Iránnak a dél-amerikai államokkal nem most kezdődtek a kapcsolatai, hanem ezek már sok évre nyúlnak vissza. Venezuelával kifejezetten a legjobbak a kapcsolatok, a gazdasági súlya miatt is. Egyébként Irán nemzeti politikájának a nézetei nagyban megegyeznek a legtöbb dél-amerikai országéval. Hát itt van a kutya elásva, amitől Amerika retteg. Vegyük csak a száraz gazdasági kapcsolatokat, ez mind Iránnak, mind a déli országoknak kölcsönösen hasznos. Még a rádió is kénytelen volt elismerni a déli országok sikeres gazdaságpolitikáját, de a sötét svindlerek ennek okait már elhallgatták. Miért retteg Amerika és itt a szó valóban helyénvaló. Azért, mert az egész déli kontinens már eddig is kicsúszott a kezei közül és nem tudja a gyarmatosító politikáját folytatni. Ez már régen megszűnt. A másik ok amiatt retteg Amerika, az Dél-Amerika megnövekedett politikai súlya a világpolitikában és az ENSZ-ben. Amerika betegesen és tévesen most úgy gondolkodik, hogyha Iránt sikerül kiütni, akkor az egész világhelyzet megváltozik és Amerika újra gátlástalanul folytathatja a világcsendőri szerepét. Ez van a dolog mögött, de Irán egy hatalmas gerendát állított Amerika útjába, más országokkal együtt. Az EU-s országok Irán-ellenes szankciója annyira nevetséges, hogy még beszélni is felesleges róla, miközben az EU döglődik a jó 10 éve bevezetett eurója miatt is.










AMERIKA RETTEG IRÁNTÓL
Az Egyesült Államok figyelmeztette a latin-amerikai államokat, hogy ne bővítésék tovább a diplomáciai és üzleti kapcsolatokat az Iráni Iszlám Köztársasággal. Az amerikai külügyminisztérium nyilatkozatát akkor adták ki, amikor Ahmadinedzsád elnök látogatást tervez a közeljövőben Venezuelába, Nicaraguaába, Kubába és Ecuadorba, a jövő héten. Eközben az amerikai külügyi bizottságának elnöke kijelentette, hogy a közelgő iráni elnök látogatása azt bizonyítja, hogy Latin-Amerika Teherán növekvő érdeklődését jelenti, a régió iránt. "Ahmadinezsád azon szándéka, hogy szorosabbra fűzi kapcsolatát az Amerika-ellenes uralkodókkal és bővíteni akarja az iráni befolyást a nyugati féltekén, nos ez közvetlenül fenyegeti az USA biztonsági érdekeit" - mondta egy nyilatkozatában a külügyi bizottság elnöke. "Ez egy olyan veszély, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni'' – mondta Ros-Lehtinen, a külügyi bizottság elnöke. Hugo Chávez venezuelai elnök pénteken bírálta az Egyesült Államokat, mert szándékosan és gondatlanul szítja a feszültségeket a Perzsa- öbölben. "A jenkik eltökélt szándéka, hogy háborúkat provokáljanak és feszültségekeket szítsanak'' - mondta Chavez a televízióban, Portuguesa államban történt látogatása során. Ahmadinedzsád elnök négy nemzetet látogat meg Latin-Amerikában a jövő héten. Az iráni elnök megvitatja a "kétoldalú kapcsolatokat és a regionális és nemzetközi kérdéseket" a latin-amerikai vezetőkkel. (presstv részlet)
OLVASÓNK VÉLEMÉNYE A KIALAKULT HELYZETRŐL
Hogy kik élnek jelenleg Iránban azt nem tudom, de az eredeti perzsa (pártus) őslakosok ugyanúgy Turul nemzetségbeliek, mint az indiánok is. Tehát egyértelmű, hogy a testvér nemzetségek összetartanak, amit többször is hangsúlyozott Evo Morales is, Chavez is, Correa is, Ahmadinejad is.
Ezért akarták és akarják a zsidók szétrombolni a meglévő iráni-dél-amerikai kapcsolatokat, felhigítani az egységes nemzetségű országokat, mert ott nekik szavuk sem lehet és tehetetlenek. Az efajta összefogásról a LÓ jut eszembe, akik az ellenség láttán szorosan körbeállnak, fenékkel kifelé, s a kör közepén pedig a kis csikóikat védik. Ha jön az ellenség, akkor pedig akkorát rúgnak, hogy kinyiffannak. A LÓ-val nem tudták "megetetni" a zsidók az ellenségszeretetet.