2011. december 23., péntek

DECEMBER 23 - HEIL HITLER

Nagy-Britannia legnagyobb könyvesbolt lánca elnézést kért mert reklámozta Adolf Hitler könyvét, a "Mein Kampf"-ot (My Struggle) ami "tökéletes ajándék" karácsonyra -jelentette a Jewish Chronicle, angol zsidó lap.
 A "Mein Kampf" eredetileg Németországban két kötetben jelent meg, 1925-ben és 1926-ban. A könyv középpontjában egy állítólagos zsidó összeesküvés áll, amit a világ vezetői csinálnak. A könyv azt is leírja, hogy a náci vezér antiszemita és antikommunista, majd felvázolja a fasiszta vezér politikai ideológiáját. Néhány évvel azelőtt jelent meg a könyv, hogy Hitler német kancellárrá emelkedett 1933-ban. A Waterstones áruház Huddersfieldben, Észak-Angliában van, ahol a könyvet egy munkatársuk így reklámozta: "alapvető olvasmány azok számára, akik szeretnék megérteni a történelem legnagyobb gyalázatos tetteit. A sokkoló olvasnivaló fontos figyelmeztetés a jövő generációi számára." Azonban az előre nyomtatott reklám sarkában azt írták: "tökéletes ajándék ..." - amit néhányan érzéketlennek találtak. Bár az alkalmazott reklám aligha számít antiszemita dicséretnek, a zsidó ügynök, Jonathan Levine, panaszt nyújtott be a cég ellen- mondta a Waterstones. "Amikor ezt a kihívást csinálta az egyik alkalmazott ... Azt mondták, hogy ez "egy karácsonyi bestseller, amelyet igazán jól árultak. " A kétes indoklás az eladásról valójában egy utálatos munka. "Levine azóta kapott egy bocsánatkérést a cégtől. A Waterstones szóvivője azt mondta, hogy már felvette a kapcsolatot ebben az ügyben. Egy 2003-as magazin szerint több mint 20.000 angol fordítású "Mein Kampf" -ot adnak el évente. Egyes könyvesboltok Indiában mint "bestsellert" emlegetik. Ugyanakkor a könyv értékesítése korlátozott egyes országokban. Betiltották Németországban a második világháború után és megtiltották tavaly Oroszországban is. Kanada legnagyobb könyvláncában az Indigo-ban már nem hajlandók árulni 2001 óta. A "Mein Kampf" széles körben elérhető az Egyesült Államokban, becslések szerint 15.000 példányban eladják évente. Miután a US News & World Report 2000-ben foglalkozott a könyv amerikai kiadójával, Houghton Miffen-el, kijelentette, hogy minden nyereséget ami könyvből bejön, egy szeretetszolgálatnak adományoz. (Huffpost alapján)
Adalékok: 2015-ben lejár a könyv jogdíja, ami a bajor államnak ment eddig és utána bárki annyit adhat ki  ebből a könyvből, amennyit csak akar. Mellesleg ezt nem tiltani kéne, hanem kötelező olvasmánnyá kéne tenni a középiskolákban, mert Hitler elmondja azt a valódi történelmet a könyben, amit a marxista hazudozók a mai napig is elhallgatnak, úgy nálunk, mint külföldön. Mi van a háttérben? Az, hogy Hitler klasszikus műve még sokáig az lesz, de ki a fene venne meg évente 20 ezer Marx vagy Lenin könyvet?