2011. január 7., péntek

JANURÁ 7 – FIDESZMOCSOK KÖZELRŐL

SZENNYTÉVÉSBŐL 
 TÉVÉIGAZGATÓ
Miután Magyarország első zenei adója, a Top Tv becsődölt, 1997. június 27-én - Ákos Ilyenek voltunk című klipjével - elindult a Z+. A ma már VIVA néven működő csatorna, többek között a Top Tv-től átigazolt Philippel (vagyis Rákay Kálmánnal) kezdett: az Izé Philippel című beszélgetős műsor vezetője a kétezres években aztán nagyot váltott, politikai rendezvények állandó arca, a Hír Tv munkatársa lett. Januártól a Magyar Televízió egyes csatornájának intendánsa, Medveczky Balázs vezérigazgató őt jelölte ki arra, hogy kialakítsa az új programstruktúrát. (origo, részlet)

AMI ÖSSZENŐ AZ ÖSSZETARTOZIK
Rákay Philipet a Z+-os/Viva Tv-s kultúrmisszióin kívül a Hírtvből és tengernyi Fideszes rendezvényről ismerhetjük, kezdve a 2002-es Kossuth téri tüntetésről, ahová ő vizionált 2 millió embert. Most kiderült, hogy a kommunikációs tanácsaira is "elengedhetetlen szükség van" - nem is egy helyen. Azt már korábban tudtuk, hogy egy polgári önkormányzatban a Fidesz-közeli, offshore hátterű Helyi Témára akkor is van pénz, ha ezért egy közművelődési intézetet kell bezárni vagy közpénzből javasoltatják a kommentek tiltását.

Sok százezres havi javadalmazásért ad kommunikációs tanácsokat – elsősorban fideszes irányítású –önkormányzatoknak Rákay Philip, a Hír TV meghatározó műsorvezetőjének cége. A Contact Media Tanácsadó Kft.-ben a nyilvános cégadatok szerint Rákay az egyik tulajdonos, mellette Csötönyi Tünde, a szintén Hír TV-s Pindroch Ferenc, illetve Szabó Ádám neve olvasható. (fideszfigyelo, részlet és kép)
 
Kép: Szíjjártó, jelenleg Orbán Viktor szóvivője és Rákay a Fidesz-kegyenc