2011. január 7., péntek

JANUÁR 7 - BOLIVIÁBAN FÖLSZÁMOLJÁK A KORRUPCIÓT

AZ ORBÁN-KORMÁNY FÜLÉBE ORDÍTJUK
Nardi Suxo (képen) boliviai igazságügy-miniszter kijelentette: Azok a korrupciós bűnözők, akik a hatóság elől elmenekültek külföldre, nem ússzák meg büntetlenül. Eddig ez volt a szokás. Polgármesterek, miniszterek és mások, mind külföldre menekültek a felelősségre vonás elől. Ezentúl ez nem fog megtörténni - mondta egy interjúban az Ultima Hora Paraguay-i lapnak nyilatkozva. Részlet a nyilatkozatból:
(UH) .- A politikai ellenfelek, aki ellátogattak irodánkba, azt mondják, hogy Bolíviában diktatúra van...
(NS) .- (nevet). Bizonyára ezeknek nosztalgiájuk van a korábbi rendszerből. Bizonyára a Hugo Banzer korszak diktatúrájára gondolnak. Bolíviában demokrácia van és egész Latin-Amerikában. Részvételi demokrácia.
(UH) .- A kormányzó börtönben van most?
(NS) .- "Igen. Ez a Pando tartomány kormányzója. Bebörtönztük gyilkosság, emberiség elleni bűntettek miatt, valamint korrupciós vádak miatt.
(ABI alapján és kép) 
A KORRUPCIÓ MAGYAR MEGHATÁROZÁSA 
Ha a korrupció egyértelműen van megfogalmazva, akkor az azonnal felszámolható! Korrupció alatt mindazon bűncselekményeket értjük, amikor a Magyar Nemzeti vagyont, bármilyen értékben is, magánkézre juttatják. Ide tartozik minden eddigi privatizáció, amit 1988-1990 óta elkövettek, a mai napig bezárólag. Ha ugyanezt idegen állampolgárok kezére juttatták át, akkor ez hazaárulásnak minősül! Mindazon hatalom, amelyik nem szerzi vissza az ellopott Nemzeti Vagyont, az a korrupciót és a hazaárulás minősített bűncselekményét követi el! A törvényt eszerint kell meghozni és alkalmazni. Minden egyes korrupciós bűnöző nevét és fényképét nyilvánosságra kell hozni. (1hozzászólás)