2012. március 20., kedd

MÁRCIUS 20 - KÜLFÖLDI HÍREK KÉPEKBEN

Kép: jó kis hír, részlet.....

SZENNYVÍZZEL HŰTIK A GOOGLE SZERVEREIT AMERIKÁBAN

Lenne ehhez még véleményünk, hogy miket kéne hűteni a híres cégnek, de ezt most elhagyjuk...
Kép: a PressTV jelentette, amit nálunk persze elhallgatnak, hogy a lengyel hatóságok lekapcsolták a bűnözőt, aki 100 millió dolláros hamis államkötvénnyel akart üzletelni. Azt  a hírt is elhallgatták nálunk, hogy a LOT lengyel légitársaság utaskisérőit fölszólították az EU-ban arra, hogy vegyék le a "tiltott" kereszteket a nyakukból, mire a dolgozók azonnal sztrájkba kezdtek és maradhattak a keresztek......
ELHALLGATOTT OROSZ HÍR

A múlt héten az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov azt mondta Oroszország nem tervezi, hogy csapatokat küldjön Szíriába. "Ami a kérdést illeti, szükségesnek tartom elmondani, hogy szembeszálljunk az Egyesült Államok szíriai politikájával és biztosítsuk ott a katonai jelenlétünket, annak érdekében, de nem veszünk részt katonai akciókban. Nem. Azt hiszem, ez ellentétes lenne Oroszország nemzeti érdekeivel" -mondta Lavrov a RIA Novosti szerint. Oroszország védelmi minisztere Anatolij Serdyukov jelentések szerint tagadta, hogy  orosz különleges erők működnek Szíriában. Azonban azt mondta, hogy vannak orosz katonai és technikai tanácsadók az országban. (ABC News, részlet és kép)


Közel egy éve folynak a harcok Szíriában úgy, hogy ott vannak orosz tanácsadók és újabban terrorelhárító egységek is érkeznek. De vannak ott nyugati országok zsoldosai is bőven. A fenti hírben jelzik, hogy egy teherhajóval viszik szíriai kikötőbe az orosz terrorelhárítókat, de ez semmit sem jelent, mert a kialakult állapotokat és erőviszonyokat ők sem tudják megváltoztatni. A helyzet hasonló a libiaihoz, hónapokig tartó gyilkolások után fog kiderülni, hogy az erőviszonyok melyik oldalra billennek, de az biztos, hogy a szír lakosság többsége nem akarja már az Assad rendszert.